fatbardhehetemaj

Sukupuolineutraalin avioliittolain on aika tulla Suomeenkin

Olen huomannut, että suomalaisten käsitys perheestä ja asenne homoseksuaalisuutta kohtaan ovat muuttuneet suvaitsevimmiksi viimeisen kymmenen vuoden aikana, erityisesti parisuhdelain säätämisen jälkeen. Asennemuutos on upea ensimmäinen askel, mutta yksin se ei riitä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että seuraavaksi Suomen on seurattava Ruotsin ja Norjan esimerkkiä, ja uudistettava avioliittolaki nykyaikaiseksi ja yhdenvertaiseksi.

Minulle ja luultavasti muillekin sukupuolineutraalin avioliiton kannattajille tärkeintä on se, ettei ketään syrjitä tai kohdella perustuslain vastaisesti. Rekisteröity parisuhde on syrjivä, avioliiton korvikkeeksi luotu instituutio, joka korostaa homojen eriarvoisuutta heteroista. Kahden ihmisen välisen liiton erotteleminen seksuaalisen suuntautumisen mukaan ei sovi nykyaikaiseen oikeusvaltioon.

Toivon sydämestäni, että päätös uudesta avioliittolaista voitaisiin tehdä syksyllä 2011, jolloin laki voisi astua voimaan vuonna 2012. Toivoa on, sillä suurimmista puolueista neljä viidestä kannattaa uutta avioliittolakia. Isoista puolueista ainoastaan keskusta ei ole asettunut uudistuksen taakse – vaikkakin puolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemi on.

Uuden avioliittolain myötä homo- ja lesboparit saisivat oikeuden adoptioon perheen ulkopuolelta ja moni lapsi saisi hyvän kodin. Väite siitä, että samaa sukupuolta olevat vanhemmat ovat lapselle haitaksi, on perusteeton ja tyly. Isän tai äidin mallin voi lapsi saada muualtakin kuin vanhemmiltaan. Onhan Suomi pullollaan yksihuoltajiakin, joiden lapsilla ei välttämättä ole mallia toisesta vanhemmasta. Tutkimusten mukaan sateenkaariperheissä kasvaa aivan yhtä ehyitä – keskimäärin jopa tasapainoisempia lapsia kuin niin sanotuissa normaaleissa perheissä. Voit lukea lisää aiheesta täältä: http://scienceblogs.com/dispatches/2010/06/study_children_of_lesbians_bet.php.

En oikeastaan ymmärrä, mikä lakimuutoksessa huolestuttaa. Sukupuolineutraali avioliittolaki antaa miesten ja naisten mennä keskenään naimisiin aivan kuten ennenkin. Toiseksi lakialoite ei vie uskontokunnilta päätösoikeutta siitä, vihkivätkö ne avioon samaa sukupuolta olevia. Sukupuolineutraali avioliittolaki vain antaisi kaikille ihmisille seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta yhtäläisen oikeuden avioitua siviilivihkimisellä. Se ei ole liikaa vaadittu, eihän?

Lopuksi haluan toivottaa kaikille lukijoilleni ja satunnaisille surffaajille oikein mahtavan ihanaa uutta vuotta! Teitä on päivä päivältä yhä suurempi joukko, joten nöyrin kiitokseni siitä, että seuraatte taivaltani kohti eduskuntaa.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2011 Helsingin vaalipiirissä. Voit tukea kampanjaa liittymällä mukaan tukitiimiin (http://www.hetemaj.fi/fi/tule-mukaan) tai tukemalla kampanjaa taloudellisesti (Sampo Pankki 800037-10143584).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (808 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Meidän tulisi seurata islamilaisia maita tässäkin asiassa!

Niissähän on jo lukumääräneutraalikin avioliitto käytössä.

Entäpä lajineutraali avioliitto? Tai jos menisi itsensä kanssa naimisiin?

Näitä asioita kokoomus tulee seuraavan vaalikauden pyörittelemään,
mihinkään muuhun veronkorotusten lisäksi substanssi ei tietysti riitäkään.

M-T Heikka

Sinun on hyvä tuoda esille todellakin tämä kantasi KOKOOMUKSEN kantana, mitä se tietysti onkin, ÄÄNEKKÄÄSTI ja syvällä rintaäänellä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Oih!, mehän olemme M. Heikkan kanssa jostain samaa mieltä:-O

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Samaa mieltä kuin Heikka. Kannattaa ehdottomasti mainita, että olet KOKOOMUKSEN kansanedustajaehdokas - oikein painottaa sanaa Kokoomus.

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Haloo, ettekö näe mitä profiilissani lukee? Kannatan tätä ihan omana itsenäni, ja olen hurjan ylpeä siitä, että puolueenikin kannattaa tätä.

M-T Heikka

Sitähän me juuri Arton kanssa oltiinkin mieltä, että kannattaa haloota huutaa turuilla ja toreilla. Oiikeastaan kannattaa siellä Kokoomuksen puoluetoimistossa painattaa kaikille kansanedustajaehdokkaille rintanapit, missä lukee isolla: kannatamme kaikki homoadoptiota!

Vieras (nimimerkki)

Kokoomuksen kannatus tykkää...

Harri Rautiainen

"kaikille kansanedustajaehdokkaille rintanapit, missä lukee isolla: kannatamme kaikki homoadoptiota!"
Niin ja se Rosa Meriläisen kuuluisa rintanappi olisi nyt myös vapaasti käytettävissä.

Vanha demari (nimimerkki)

En kannata sukupuolineutraalia avioliittoa enkä kokoomusta. Sinä olet kuitenkin todella kotoutunut maahanmuuttaja, joita kaikki ainakin sanovat suosivansa.

Tiedän, ettet muutenkaan ole lähdössä Suomesta, mutta sanon silti, että minusta on hienoa, että olet täällä ja pyrit vaikuttamaan kotimaasi eli Suomen asioihin.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kiva kun laitoit hymiön:-) Millään en olisi muuten tajunnut:-O, tälläinen pikkunen tyttö kun olen. Taijat vieläki haikailla miun helmojen perrään:D

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Onnea Fade!

Tämä on toistaiseksi järkevin kirjoitus mitä olen tästä aiheesta lukenut missään. Tieteellisesti katsoen voin uskoa että homoparien lapsista tulee yhtä tasapainoisia kuin muistakin, koska on todettu jo vuosia sitten että tärkeintä ovat vertaisryhmät joihin lapsi ikäistensä parissa samaistuu, ei niinkään vanhempien status tai suuntautumiset. Tietty tuohon vertaisryhmäteoriaan liittyy aika paljon muuttujia, joskin se selittää aika hyvin miksi tausta ja myöhempi elämä eivät välttämättä korreloi keskenään yhtään.

En tosin äänestäisi tämän asian puolesta, koska minusta se vaan ei tunnu oikealta. Kun tätä enemmistö puolueessa sekä eduskunnassa kaikista istuvista kansanedustajista äänestyksessään kannattaa, niin asia on silloin sillä selvä ja voi todeta että näin se sitten menee.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Voi Ilkka,

helposti on nähtävissä, että pintapuolista on tuntemuksesi, mitä tulee LAPSITUTKIMUKSEEN"...

Tieteellisesti katsoen voit uskoa....

Vertaisryhmät, joihin lapsi samaistuu...

Sanasi todistavat, että asian ydin on sinulta kadonnut.

Et äänestäisi asian puolesta, mutta jos muut...

Oletko sinä todella noin selkärangaton?

Suositan perehtymistä ns. tavallisten perheiden elämään. Siinä sitä sarkaa on.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Minun mielestäni on paljon selkärangattomampaa ryhtyä toteuttamaan jotain omaa vähemmistönäkemystään jos ei saa omaa tahtoaan läpi. Niitäkin on aina välillä jotka oman kantansa jäädessä tappiolle alkavat saman tien rekkuloimaan ja olemaan poikkiteloin joka asiassa ja oman kantansa voittaessa ovat hurskastelemassa sitten jostain demokratiasta. Tällä hetkellä oma mielipiteeni edustaa puoluekokouksessa vähemmistöön jäänyttä näkemystä ja siihen on tyytyminen. Jos asiasta pääsisin äänestämään, äänestäisin sitä vastaan, mutta se että puolue on asian takana on nähtävästi sen jäsenten tahto ja miksi minun pitäisi omasta vähemmistöön jääneestä kannastani käsin ryhtyä väittämään että he ovat väärässä? En siedä sitä käytöstä muiltakaan jos olen voittaneen kannan puolella, joten kaikista vähiten alkaisin sitten käyttäytymään kuin huono häviäjä. Näin nämä asiat menevät. Jos et sitä tiennyt, niin et ilmeisesti ole juurikaan ollut puoluetoiminnassa mukana, joten arvostelultasi katoaa pohja, koska puhut asiasta jota et ymmärrä.

Ai niin, asioista joita ei ymmärrä...voit toki yksittäisten sanojen lisäksi osoittaa suuret virheeni ajattelussani sekä tiedoissani.
Ole hyvä.

kylähullu (nimimerkki)

Vastustan ennenkaikkea sitä, että kirkko lähtisi siunaamaan asioita, jotka ovat selkeästi Jumalan sanan vastaisia. Sama koskee tietenkin kauppakeskusten yms. siunaamista. Jos Jeesus olisi hyväksynyt homoliitot, hän ei olisi sitä jättänyt sanomatta maan päällä ollessaan.

Tiedämme hyvin, että Suomessa on enää vain muisto kristinuskosta. Ehkä työmoraali on jäänyt. En tule koskaan hyväksymään homoliittoja.

Vieras (nimimerkki)

Ihmiset, jotka vastustavat esim. homoliittoja vedoten biologiaan tai Raamattuun, eivät yleensä tarkemmassa tarkastelussa tiedä hevon vittuakaan kummastakaan näistä aihepiireistä.

kylähullu (nimimerkki)

No, nyt kerran kun paikalla on oikein raamatuntuntija, niin voisit kertoa, missä kohtaan raamatussa homous hyväksytään. Itse en sellaista kohtaa ole löytänyt, mutta päin vastaisia kohtia kylläkin.

Olen kuullut, että myös homot lisääntyvät. Kyllä bilsantunnilla joku on menny ohi.

Vieras (nimimerkki)

olen vahvasti sitä mieltä että tuhoat maatamme, etkä edes tunne tätä maata !

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Karavaani kulkee, koirat haukkuu...

M-T Heikka

Osva ilmaus musliminaiselta. Koirat, me haukkujat, eivätkö ne ole saastaisia muslimeille?

Vieras (nimimerkki)

Olipas nokkela kommentti. Kokoomus ei ENÄÄ tule ääntäni saamaan, vaikka lausunnoistasi ja muutenkin pääpuolueitten asenteista näkee, ettei sillä mitään merkitystä olekaan.

Vieras (nimimerkki)

Heikalta alkaa terävyys kadota. Taitaa ikä tulla vastaan. Limboilee yhä useammin.

Vieras (nimimerkki)

Koraani: 7.79 Totisesti te käytte miesten luokse himoissanne naisten sijasta. Kylläpä olette kevytmielisiä ihmisiä!

Koraani: 26.165-166 Menisittekö kaiken maailman miehiin ja laiminlöisitte vaimonne, jotka Herranne on luonut teille? Niin, te olette rikollisia ihmisiä.

Koraani: 27.55-56 Entä Loot, kun hän sanoi kansalleen: Harjoittaisitteko törkeyksiä ehdoin tahdoin? Menisittekö tosiaankin miehiin naisten sijaan irstaudessa? Niin, te olette mielettömiä ihmisiä.

M-T Heikka

Vai limboilee, no se sallittaneen jo näin vanhalle muorille (75). Kiva jos on joskus sitä "terävääkin" mielestäsi suoltanut, Heikka.

Mauri (nimimerkki)

Ääneni ei enää tipahda kokkareiden laariin.

Käyttäjän TommiRautio kuva
Tommi Rautio

Huomioikaa se, että nti Hetemaj on SDP-läisten Kokoomukseen soluttama koira ja se toinen pakolaisnainen on se jota muslimien pitää äänestää. Hetemajin tarkoitus on tuoda ääniä PerusSuomalaisille ja viedä niitä Kokoomukselaisilta.

Vieras (nimimerkki)

edellinen kommentti oli tarkoitettu fadelle

Vieras (nimimerkki)

Avioliittolain tulee väistyä Suomesta lopullisesti. Avioliitot on muutettava sopimusperusteisiksi systeemeiksi.
Suomi olisi näin edelläkävijä tässä asiassa.

Ei kuulu valtiolle kenenkä kanssa elän, ei sen pitäisi olla edes rekisteröintiasia. Avioliitto on vain pelkkä kyttäysjärjestelmä.

neiti91 (nimimerkki)

Ota nyt huomioon että avioliitto on kirkkoon sidottu asia ja avioliitto kuuluu kirkkoon. Maistraattiin voivat mennä ne jotka ei vät halua kristillistä vihkimystä. Homot eivät sitä tule saamaan vielä hetkeen ja toivon ettei vastaisuudessakaan, sillä se on Raamatun ja Jumalan tahdon vastaista.

Eli en nyt ole aivan samaa mieltä kuin Fatbardhe, mutta tsemppiä silti eduskuntaan äläkä välitä näistä typeristä kommenteista mitä tänne satelee... =)

Vieras (nimimerkki)

Jos avioliitto olisi kirkkoon sidottu asia, eivät ateistiheterot saisi mennä maistraatissa naimisiin.

Pekka Raukko

Hyvä kirjoitus, aivan kuten blogin emännältäkin.

Vieras (nimimerkki)

Ilmiselvästi sinulla ei ole lapsia. Jos olisi, mitä olisit mieltä jos hän päättäisi mennä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa?

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Rakastaisin häntä. Lisäksi toivottaisin rutkasti onnea. Parisuhteet voivat olla sekä helppoja ja yksinkertaisia että samanaikaisesti hyvin mutkikkaita ja hankalia.

Ilkka Järvelä

"Rekisteröity parisuhde on syrjivä, avioliiton korvikkeeksi luotu instituutio, joka korostaa homojen eriarvoisuutta heteroista."

Koska en tiedä niin kysyn: miksi rekisteröity parisuhde on syrjivä verrattuna avioliittoon? Mitä pariskunta ei saa mennessään rekisteröityyn parisuhteeseen verrattuna siihen että menisi avioliittoon? Voiko mies ja nainen mennä keskenään rekisteröityyn parisuhteeseen joka ei ole avioliitto?

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Lue Oras Tynkkysen kotisivulta, sillä hän on tämän hienon lakialoitteen takana.

http://www.orastynkkynen.fi/?p=650

Vieras (nimimerkki)

Miksi mainostat Oras Tynkkysen www-sivuja omassa blogissasi? Ajatteletko ettei hänellä ole muutan lukijoita?

- niin metsä vastaa kuin sinne huudat
(vanha SUOMALAINEN sananlasku)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Höpöhöpö ja höpöhöpö...silkkipuseroon ahdettua kokoomuksen vaalilistojen täytettä...

Kuka muuten maksaa kampanjasi?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Saatko rahaa Martti Ahtisaarelta tai johtamaltaan Crisis Management Initiative -järjestöltä?

M-T Heikka

Kansanedustajaehdokkaan odottaisi vastaavan kysymyksiin, niihin vakaviinkin. Ei riitä, että on korea kolttu päällä.

Vieras (nimimerkki)

Ai, ai, ai - vaarallista puhetta Kokoomuksen ehdokkaalta!

Vieras (nimimerkki)

Hei, olisi kiva kuulla vastaus aiemmin esittettyyn kysymykseen lasten näkemykistä. Perustelusi ovat olleet asiallisia tähän saakka vaikkakaan en ajattele samoin kanssasi.

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

En usko sateenkaariperheiden lasten kärsivän millään muotoa.

Vieras (nimimerkki)

Et tietenkään usko koska sinulla ei ole itselläsi lapsia.

Vieras (nimimerkki)

Entäs adoptio oikeus? Antaisitko oikeuden esim. juuri ilman huoltajaa jäänneen lapsen kohdalla?

kylähullu (nimimerkki)

Miten olisi, jos itse olisit syntynyt sateenkaariperheeseen? Olisiko kiva , että äidin ja isän sijasta sinulla olisi äiti ja äiti tai isä ja isä?

Pekka Raukko

Kuule kylähullu.
Lapsia syntyy paljon haastavampiinkin olosuhteisiin. Pahimmillaan molemmat vanhemmat ovat kristillisdemokraatteja.

kylähullu (nimimerkki)

Haastasviin olosuhteisiin syntyminen ei voi olla tarkoitus. Sitä ei saa kenellekään tahallaan tehdä.

Pekka Raukko

Ehdotatko, että ahdasmielisesti uskonnolliset pakkosteriloitaisi?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hyvä ihme kylähullu, kieltäisitkö kristillisdemokraateilta lapset:-O

Vieras (nimimerkki)

Sateenkaari? Jos olisit rehellinen, et käyttäisi orwellimaista harhautusterminologiaa, vaan puhuisit asioista niiden oikeilla käsitteillä. Miksi homoseksuaalista pariskuntaa ei voi sanoa homoseksuaaliseksi tai homopariskunnaksi? Miksi harhauttava sateenkaari?

kylähullu (nimimerkki)

Ihan vaan näin valistaakseni ja sivistääkseni ihmisiä. Kristillidemokraattisuus ei ole uskonto, eivätkä kaikki uskovaiset äänestä kristillisdemokraatteja. Ennen tätä päivää monet äänestivät kokkareita ja kepua.

Uskonnollinen koti on hyvä kasvuympäristö. Monet uskovaiset ovat eläneet suomessa kulta aikaa, ennen tätä päivää.

Vieras (nimimerkki)

Koulupihalla turpaan saa ne joilla kaksi faijaa tai kaksi mutsia.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Vai on tämä Faden blogi tänään murskannnut kristittyjen kultaajan suomessa:-O Onpa ollut tuo, sanosko heikoissa kantimissa, sano ja sanonkin.

kylähullu (nimimerkki)

Monet uskovaiset seuraavat huolestuneena tapahtumia, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

Jussi Heino

Asiasta on tutkimustietoa ja se on homojen kannalta mairittelevaa :)

http://www.iltalehti.fi/perhe/2010060811822960_pr....

Vieras (nimimerkki)

"Ehdotatko, että ahdasmielisesti uskonnolliset pakkosteriloitaisi?"

Hyvä idea Raukko. Islamongelmakin poistuisi pienellä viiveellä.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä ne kärsii.

Juuri tyttäreni kertoi että hänen luokkakaverinsa oli juonut jotain tinneriä koska yritti itsemurhaa. Syy itsemurhayritykseen oli se että isänsä oli alkanut seurusteleen miehen kanssa ja se ällötti lasta niin paljon että halusi kuolla.

Homojen ei kuulu saada lapsia. Lapsi ei myöskään ole mikään itseisarvo eikä ihmisoikeuskysymys. Homojen pakkomielteinen lasten hankkiminen kotileikkeihin on suunnattoman itsekästä touhua enkä todellakaan hyväksy sitä. Homot saa mun puolestani olla ihan rauhassa, ne ei haittaa mitenkään mutta lapsia ei pidä sinne sekottaa mukaan.

Vieras (nimimerkki)

Laitetaanpa nyt tämänkin loppuun tää juttu koska näin se on että homojen lapset kasvavat AINA vinoon. Olen nähnyt. Jokin puuttuu.

Vieras (nimimerkki)

Mutta tämä ei olekkaan uskon asia ...

vai vinoon (nimimerkki)

"Laitetaanpa nyt tämänkin loppuun tää juttu koska näin se on että homojen lapset kasvavat AINA vinoon. Olen nähnyt. Jokin puuttuu."

Mitä ihmettä oikein selität? Heteroperheistähän niitä "vinoon kasvaneita" homoja tulee. Suomenkin homoista varmaan 99% on kasvanut ihan tavallisessa heteroperheessä.

Ihme juttu, vai mitä? Miten selität asian?

Minua ihmetyttää myös se, että homoudessa ihmisiä tuntuu eniten ahdistavan seksi. Eli ajatus siitä että kaksi aikuista miestä (tai naista) harrastaa keskenään seksiä.

Mitä sitten? Itseänikin hieman puistattaa ajatus siitä että suomalaiset keski-ikäiset hielle tuoksahtavat lylleröt harrastavat keskenään seksiä (hyyyyi!), mutta en ole sitä silti mitenkään kieltämässä keneltäkään.

Vieras (nimimerkki)

"En usko sateenkaariperheiden lasten kärsivän millään muotoa."

Se ei onneksi ole uskonasia, vaan tästä on ihan tutkittua tietoa :) Homo- ja lesboparien lapset eivät kärsi tai voi pahoin yhtään sen enempää kuin heteroparien lapset. Tietyillä mittareilla he jopa voivat paremmin kuin perinteisten perheiden kakarat. Ennen kuin joku surullinen juntti alkaa mouhottaa, että väitetäänkö tässä että homot tai lesbot ovat parempia vanhempia: ei. Tällaisiin perheisiin adoptoidut lapset ovat vain varmasti toivottuja ja haluttuja, eivät vahinkolapsia tai jotenkin velvollisuudesta hankittuja. Se näkyy varmasti kasvatuksessa.

Vieras (nimimerkki)

"Koulupihalla turpaan saa ne joilla kaksi faijaa tai kaksi mutsia."

Koulun pihalla saa turpaan myös ne jotka on fiksumpia kuin muut, tyhmempiä kuin muut, lihavia, rillipäitä, näsäviisaita, ujoja...

Äkkinäinen ajattelisi tietysti että puuttumista vaativa ongelma tässä on se, että koulun pihalla joku saa turpaan, ei vanhempien homous tai heterous - vai?

Vieras (nimimerkki)

"Juuri tyttäreni kertoi että hänen luokkakaverinsa oli juonut jotain tinneriä koska yritti itsemurhaa. Syy itsemurhayritykseen oli se että isänsä oli alkanut seurusteleen miehen kanssa ja se ällötti lasta niin paljon että halusi kuolla."

Koulukaverieni ja lähipiirini parissa ihmiset ovat yrittäneet ja ajoittain onnistuneet itsemurhassa koska olivat kliinisesti masentuneita, koska puoliso jätti, koska vanhemmat olivat alkoholisteja, koska olivat hyväksikäytettyjä, koska elämä meni täysin vituiksi jne...

Jostain ihmeen syystä en ole kuitenkaan kieltämässä lailla kliinistä masennusta, parisuhteen katkaisemista, alkoholia tai elämässä epännistumista. Seksuaalinen hyväksikäyttö onneksi on rangaistavaa.

Ihmisillä on monia syitä yrittää itsemurhaa. Herää kysymys, miten paljon tekemistä kuvaamassasi tapauksessa on sillä, että maailma on väärällään täälläkin kommentoivia surullisia juntteja, jotka ovat valmiita tuomitsemaan homosuhteet ja leimaamaan ne kuvottaviksi ja ällöttäviksi, ja ennen kaikkea hävettäviksi. Maailma on väärällään kulttuureja, joissa yksiavoinen heteroparisuhde on omituinen ja nolo juttu. Kaikki nämä asiat ovat loppujen lopuksi korvien välissä.

kylähullu (nimimerkki)

Kyllä tässä voi olla kyseessä sekin, että ihmisillä on tapana romantisoida asioita, joita eivät tunne. Hyvään perheeseen lapsia. Itse vastustan homoliittoja, koska haluan elää Raamatun mukaan. Mutta tuo että homot olisivat jollakin tavalla parempia ihmisiä ja kasvattaisivat lapsiaan paremmin kuin muut on kyllä puhdasta romantisointia. Tosi asia on kuitenkin, että monet vievät tahtomattaankin paljon äidin ja isän mallista omilta vanhemmilta. Siis niitä huonojakin puolia.

Tuula Saskia (nimimerkki)

En ole varma siitä, ovatko saamasi kommentit edustava lausunto millään tavalla.

Jokainen järkevä ihminen tietää, että mielipide ei ole sama kuin henkilö.

Kannanottoasi et harkinnut ihan loppuun: voi puhua asioista, mutta joistakin on hyvä vaieta.

Ei kannata puuttua asioihin, joista et mitään tiedä. Kaikki suomalaiset eivät hypetä sinua, kuten ehkä uskoit.

Jos oikeasti aiot eduskuntaan, terävöitä viestiäsi.

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Hei Tuula,

Käytän minulle annettua puheoikeutta hyväkseni ja päätän keneltäkään lupaa kysymättä mistä puhun ja mistä vaikenen.

M-T Heikka

Tuula on vanha suomalainen kokoomuksetar, ja hänen sydäntään riipoo tuollainen käytös.

Mie olen vähän uudempi kokoomuksen jäsen, mutta en varmasti äänestä näitä riikinkukottaria.

Vieras (nimimerkki)

Toivottavasti toimit juuri näin! Olisit kyllä ensimmäinen poliitikko joka itse päättää jotain.

Ajatustesi kanssa olen täysin eri mieltä ja olen melko varma että ne ovat populistista kosiskelua.

Vieras (nimimerkki)

Aivan oikein. Älä kuuntele näitä eilisen ääniä. Äläkä kysy keneltäkään lupaa. Älä ainakaan näiltä jämähtäneiltä vanhoilta pieruilta.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Hyvä edustajaehdokas,

kukaan ei rajoita puheoikeuttasi. Ja päätät itse kaikesta.

Puutuit asiaan , joka oli sinulle liian vieras.

Ylimielisyys voi olla ikävä piirre vaalitaistossa.

Mauri (nimimerkki)
Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

@Tuula: Onko ylimielisyys sitä, että kertoo kantansa asiaan?

Pekka Raukko

Ylimielisyys on mitä ilmeisimmin sitä, että on eri mieltä kuin Tuula ja perustelee sen hyvin.

Vieras (nimimerkki)

Hybris kuuluu Fatalle. Perusominaisuus.

Vieras2 (nimimerkki)

Temperamentista ympäristövaikutteiden muokkaamana persoonallisuuteen.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä että sinulla on oikeus siihen, puhua mitä haluat, kansalta se ollaan viemässä pois..

Kannattaisiko tähän aiheeseen liittyen KYSYÄ LAPSILTA mitä he ajattelsivat jos vanhempana olisi isä/isä tai äiti/äiti, lapsilta kysyessä saisi varman tulokset eikä sunkaan tarvitsi miettiä ihan itse mitä lapset ajattelee, tai miten lapsiin vaikuttaa.

Eikö olisi jopa kohteliasta ottaa ensin lasten mielipiteestä selvää?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Risto Nurkkala: "tosin jos olisit syntynyt aikaan jolloin kokoomus olisi ollut oikeasti oikeisto puolue olisit ollut eri mieltä !

näin rohkenen väittää."

Toki jos mennään suojeluskuntien ja punakaartien aikaan, niin vasemmisto ja oikeisto ajattelivat nykyisiin vastineisiinsa nähden asioista hyvinkin eri tavalla. Mihin vuosikymmeneen ajattelit Risto noin puolueen ulkopuolisena (saati jos olisit jäsen) sen rajan sitten vetäistä? Kokoomus on Suomessa ollut 92 vuotta ja sen laajemmat aatepohjat niin Liberaaleista kuin Suomalaisestakin puolueesta ovat vielä kauempaa, osittain jopa jostain Kagal-liikettä edeltäviltä fennomanian vuosilta. Se on pitkä aika ja siinä tuleekin tapahtua muutosta kuinka ydinarvojamme uusissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä tulkitaan.

Että kun nyt kuitenkin näytät tietävän, niin kerro toki mihin kohtaan tuota aatehistoriaa sitten vetäisit sen rastin missä oli hyvä meininki ja parhaat mielipiteet asioista?

jeremies (nimimerkki)

Itselläni ei ole tähän asiaan oikeastaan mitään suurempaa kantaa, mutta ihan käytännön asiat hieman ihmetyttävät.

Kirjoitat: Uuden avioliittolain myötä homo- ja lesboparit saisivat oikeuden adoptioon perheen ulkopuolelta ja moni lapsi saisi hyvän kodin.

Itsekin uskon, että homo ja lesboparit voivat kasvattaa lapsen siinä missä heteroparitkin, mutta nykyään tilanne jo heteroparienkin kohdalla on niin, että adoptiota hakevien pariskuntien määrä on paljon suurempi kuin adoptoitavien lasten määrä; siksi adoptiota pitää odottaa useita vuosia.

Odottaessa moni pariskunta kääntää katseensa ulkomailla. Ongelma vain on se, että harva maa on niin suvaitsevainen kuin Suomi ja esimerkiksi kolmasosassa maailman maita homoseksuaalisuus on edelleen kriminalisoitu ja monet muutkin maat rajoittavat adoptiota homoperheisiin.

En oikein usko, että tällaisista maista annetaan lapsia adoptoitavaksi homopariskunnille Suomeen. Suvaitsevista länsimaista ei adoptoida yhtään lasta Suomeen.

Vieras Mies (nimimerkki)

Meillä Kokoomuksessa ei katsota hyvällä tällaisia irtiottoja yhteisestä linjasta. Puoluejohtoa on informoitu.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ilmiannoitko Faden puolukokouksen päätöksen komppaamisesta;-O

Vieras (nimimerkki)

Niinpä. Kokoomus kannattaa poikavauvojen adoptoimista homoille.

Pekka Raukko

Nyt kannattaisi Risto Nurkkakuntaisen vähän vielä terästää sitä sormen heristystä, niin saataisi tällekin kuulle uusi ennätys ;)
http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Vieras (nimimerkki)

Täällähän se Pekka Raukka vähä-älyilee. Hämmästyksen sormi on kummastuksen persiissä.

Pekka Raukko

Näinkö on sun sormelle päässy käymään. :D

Vieras (nimimerkki)

Miten sinä P jaksat?
Ei nauratakaan enää tyhjäpäiset kommenttisi;)vaan alkaa ärsyttämään..

Vieras (nimimerkki)

Pekka, hännystelijä. Ai niin vihreät on kokoomuksen puisto-osasto.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Tässäpä taas yksi oiva oaoitus sille, että Kokoomus on homopuolue!

Raveni (nimimerkki)

Hyväksyn homoille adoptio oikeuden kun nämä pystyvät todistettavasti saamaan kahdestaan aikaan lapsen! On luonnon vastaista että samaa sukupuolta olevilla olisi lapsia ovat nämä adoptio lapsia tai omia! Suomessa on hetero perheenkään vaikeaa saada lasta adoptiotua ja prosessi on on pitkä. Sinkulta se ei käsittääksen onnistu ollenkaan. Korjatkaa jos olen väärässä. Nyt tähän tulisi vielä vähemmistö mukaan vaatimuksineen "tasa" arvosta. Huhheijaa... Tottakai rasismikortti heilahtaa myös heti jos homopari ei saakaan lasta niin helpolla kuin haluaa.

Hetemaj: Taidat olla hyvin populistinen poliitikon alku josta alkua näin eräässä pakko ruotsi illassa? Sinulla on vahva USKO että sateenkaari perheen lapsi ei kärsisi millää muotoa. Sinulla ei ole omia lapsia, sinulla ei myöskään ole TIETOA. Olisiko sinun hyvä käydä vaikka juttelemassa lasten kanssa ja kysellä miltä heistä tuntuisi kaksi äitiä tai kaksi isää? Tai mikä vielä parempi käydä juttelemassa henkilön kanssa joka on varttunut esim. Lesbo perheessä, heitä kuitenkin on. Olet vähemmistön edustaja taustasi takia ymmärrän kyllä halusi ajaa vähemmistön etuja eikä siinä itsessään ole vikaa, toivoisin vain että kun tällaisia päätöksiä tehdään littyvät ne sitten homojen adoptio oikeuteen tai pakkoruotsiin ajateltaisiin sen vaikutuksia myös muihin kuin kohderyhmään. Päätösiä ei voida tehdä sen mukaan mikä tuntuu hyvältä, olisi media seksikästä, edelläkäviäyyttä, tai edes aina oikeuden mukaista!

Pekka Raukko

Eikö heteropareillakin syy adoptioon ole lähes poikkeuksetta kyvyttömyys saada lapsia?

Vieras (nimimerkki)

Tjaah... syrjä korvalla uutista kuulin, että Suomeen olisi tulossa 6000 somalia perheenyhdistämisen perusteella. Näissä perheissä oli lapsia jotain +/- 10 joista noin pari oli adoptio lapsia.
Pekka Raukon järkeilyt taitavatkin jälleen kerran mennä hieman metsään, vai?

Pentti Järvi

Ei ole, Pekka. Otahan selvää asioista.

M-T Heikka

Sinkkukin voi adoptoida silloin, jos on sukulaissuhde tai muuten todistettavasti läheinen suhde lapseen.

Mauri (nimimerkki)

Ehdokas on jo pidemmän aikaa antanut monien tuttavieni mielestä poikkeuksellisen itsekkään ja narsistisen vaikutelman mielipiteistään.

Vieras (nimimerkki)

"Hyväksyn homoille adoptio oikeuden kun nämä pystyvät todistettavasti saamaan kahdestaan aikaan lapsen! On luonnon vastaista että samaa sukupuolta olevilla olisi lapsia ovat nämä adoptio lapsia tai omia!"

Vai että ihan "luonnon vastaista". Mitä jos menisit lukemaan edes vaikka lukiotason bilsankirjoja vähän. Ota samalla se äidinkielen opus ja kertaa, sekin on näemmä jäänyt vähän puolitiehen.

Ravenim (nimimerkki)

No kirjoitus virheistä huolimatta varmasti ymmärsit tekstin sisällön? Kokeilin kirjoittaa niin että jopa kaikkein yksinkertaisemmatkin sielut sen ymmärtävät.

En ole lukion bilsaa lukenut mutta en silti ole kuullut nisäkäs lajeista joissa samaa sukupuolta olevat voisivat saada jälkeläisiä ja koska luonnossa ei kahden uroksen tai kahden naaraan ole mahdollista saada jälkeläisiä niin pidän silloin luonnon vastaisena että ihmiselle luotaisiin keinotekoinen mahdollisuus adoption kautta.

Vieras (nimimerkki)

"En ole lukion bilsaa lukenut mutta en silti ole kuullut nisäkäs lajeista joissa samaa sukupuolta olevat voisivat saada jälkeläisiä ja koska luonnossa ei kahden uroksen tai kahden naaraan ole mahdollista saada jälkeläisiä niin pidän silloin luonnon vastaisena että ihmiselle luotaisiin keinotekoinen mahdollisuus adoption kautta."

Jos lähdetään tiukasti siitä, että samaa sukupuolta olevat nisäkkään eivät voi saada jälkeläisiä, se on totta, aika pitkälti - nisäkkäissäkin tosin on niitä lajeja jotka genetiikan tasolla ovat molemmat naaraita ja

Sitten jos aletaan väittäää sitä, että samaa sukupuolta olevien parien lastenkasvatus tai edes parinmuodostus olisi "luonnotonta", mennään todella pahasti metsään. Samaa sukupuolta olevia pareja on dokumentoitu tuhansilta eläinlajeilta hyönteisistä lintujen, kalojen ja nilviäisten kautta nisäkkäisiin. Ihmisapinoilla ja ihmisten lähimmillä sukulaisilla seksi ja homoseksuaalinen käytös on hyvin tavallista, ja poikasia hoitaa koko lauma, eivät nätisti isieläin ja äitieläin nätissä eläinydinperheessä. Myöskään sellainen käytös, jossa uros- tai naaraspari adoptoi poikasen ei ole mitenkään harvinaista. Jos joku sanaan "evolutiivinen" rakastunut ihmettelee että mitä järkeä homoseksuaalisuudessa on, tässä se tulee esille. Tietyillä haikaralajeilla itse asiassa on huomattu, että urosparin kasvattamilla poikasilla on evoluutioetu, kaksi urosta kun saa puolustettua isompaa reviiriä. Laumaeläimillä taas on yksi lysti kenen ne poikaset ovat - samalla tavalla se samaa sukupuolta oleva pari edistää muiden jälkeläisten eloonjääntiä puolustamalla, hankkimalla ravintoa jne.

Jos haluaa etsiä jotain aidosti luonnotonta, se on koko elämän halki kestävä täysin yksiavioinen uroksen ja naaraan parisuhde. Sellaista ei tiettävästi luonnosta ole löydetty. Näennäisissäkin tapauksissa geenitekniikka on paljastanut, että esimerkiksi joutsenten poikasista läheskään kaikki eivät ole isijoutsenen siittämiä, vaan naaras ehtii käydä vieraissa.

Se tietysti voi tuntua peräkammarissa loogiselta, että kun pippelin laittaa pyllyyn ja ei tule lasta, eihän se voi olla luonnollista, mutta sitten kun vähän perehtyy siihen mitä maailmassa tapahtuu, asioille alkaa löytyä ihan loogisia selityksiä...

M-T Heikka

Ihan hyvä näille vallanhaalijoille, että ottavat riveihinsä näitä ulkomaalaistaustaisia vain siksi, että ovat ulkomaalaistaustaisia. Siitäs saatte!

Eivät tajua maasta ja sen ilmapiiristä mitään. Mutta onhan se hienoa, että on päästy yliopistoon oikke.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jos tarkkoja ollaan, niin minä ainakin kohtasin Fathbardhen ensimmäistä kertaa Puheenjohtajapäivillä neljä vuotta sitten. Hän on tietääkseni ollut aktiivinen paikallistoimija, eikä mikään taustansa perusteella valittu. Joissain puolueissa on ollut suuntausta hieman haalia ääniä eksotiikalla, mutta nimeä lukuunottamatta minun on ainakin kovin vaikea erottaa Fadea suomalaisesta yhtään mitenkään. On erilaisia kulttuurillisia symboleja joilla jotkut ehdokkaat saattavat hyvinkin eri puolueissa ratsastaa ja ovat ratsastaneetkin, mutta tässä ei ole kyse siitä.

Sitäpaitsi sukupuolineutraalista avioliittolaista on puoluekokouspäätös ja Kokoomus ei sitä enää vastusta. Tämä on jäseniä edustaneiden enemmistön tahto. Vaihtoehtoja asian suhteen on kaksi:
1) yrittää tuoda asia uudelleen äänestykseen myöhemmin
2) todeta että joku muu puolue on tämän yksittäisen kysymyksen tiimoilta parempi ja siirtyä heidän kannattajakseen.

Suosittelen vaihtoehtoa 1, silläkin uhalla että kovimmat kriitikot harvoin ovat kovin ahkeria oikeasti tekemään huomaamilleen epäkohdilleen mitään. On helpompi valittaa, kuin tarttua itse toimeen silläkin uhalla että ei onnistu täydellisesti, välttämättä lainkaan. Sitten joutuu siltikin vaan tyytymään päätökseen.
Kritisointi sivusta huudellen on aika leppoisaa ja turvallista hommaa.
Kokoomuslaiseen maailmankuvaan se tosin sopii kovin huonosti, eikä ole tapamme hoitaa asioita. Siinä mielessä voi myös harkita vaihtoehtoa 2.

M-T Heikka

Eihän tämän ketjun kirjoittajista muutkaan kaikki ole suinkaan Kokoomusta äänestäviä.

Mahdotonhan heitä on enää äänestää. Ja saahan sitä muitakin äänestää, vaikka olisikin kokkareiden jäsen.

Minä en kannata homoliittoja, enkä Suomen ulkomaalaistamista, mikä on FANTASTISTA Kataisen mielestä, siis se Suomen ulkomaalaistamispolitiikka. Mielestäni nämä ovat sekopäitä.

http://www.youtube.com/watch?v=1mwnbmaKgr4&feature...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Joo, saa toki äänestää muitakin ihan jäsenyyden sitomatta. Jos puoluetta haluaa muuttaa, se täytyy tehdä sisältäpäin.

kylähullu (nimimerkki)

Onko puolueet äänestäjiä varten, vai äänestäjät puoluetta varten?

Marko Sihvonen

Taitaa likka lähtee nyt liian kuumille vesille...

minamaa (nimimerkki)

Lapset tarvitsevat rakastavan aikuisen, oli niitä yksi,kaksi tai kymmenen. Sukupuolella ei ole väliä. Kuinka monta lasta elää Suomessa tälläkin hetkellä päihde- tai/ja mielenterveysongelmaisten (mutta onneksi heterojen vanhempien!) armoilla. Kokoomusta en kannata, mutta onneksi Sinulla Fatbardhe on älyä päässä. Jos lapsi elää homoperheessä, ei hänestä tule homoa. Homo ei ole synonyymi pedofiilille. Aikuiset ihmiset voivat rakastaa ketä haluavat.

M-T Heikka

Tarkoitatko, että homot ja lesbot eivät voisi olla alkoholisteja tai mielenterveysongelmaisia tai molempia.

M. Hoikka (nimimerkki)

M. Hepsankeikka (oman tunnustuksensa mukaan persu-vasuri-kokoomuslainen): "Tarkoitatko, että homot ja lesbot eivät voisi olla alkoholisteja tai mielenterveysongelmaisia tai molempia."

Eivät voi olla jos mielivät hakea joskus adoptiota. Ei voi olla heteroparikaan, jos adoptiolapsen haluaa. Sen sijaan kuka tahansa hepsankeikka älykääpiö yksinäinen nainen saa tehdä itselleen lapsen tai kaksi minkälaisiin oloihin tahansa. Tai vaikka viisitoista.

Jussi Heino

Itse olen homo. Vanhempani ja sisareni eivät ole homoja. Minulla on 2 itse siitettyä lasta ja kumpikaan ei ole homo.

Vieras (nimimerkki)

Vai mielenterveysongelma on syy leimata huonoksi vanhemmaksi, jo on karu toeamus, mielenterveysongelmia kun päättäjät meille tehtailevat omasta takaa ja terkkarit tyrkyttävät siihen vaikeaksi tehdyn elämän tuomaan mielialan laskuun sikäli mielialalääkkeitä, niillähän ei se itse ongelma poitu vaan se yritetään turruttaa tuolla myrkyllä sellaiseksi ettei sitä jaksa edes ajatella, ja asiat eikun pahenee..

Mielenterveyttä on monenlaista, jos on jokin mielenterveysongelma se ei varmasti tee huonommaksi vanhemmaksi tai ettei rakasaisi hoivaten lastaan pyyteetömästi.

Tuntuu kuin mielenterveysongelma, oli se sitten minkä tasoinen tahansa leimataan sellaiseksi sairaudeksi ettei kykene enää mihinkään, saati rakasta lastaan kasvattamaan.
Eikä mielenterveysongelmaisesta pidä laajentaa alkoholistiin, narkkariin jne..

Mikä on tasa-arvo nykyisin, onko sitä missään milläkään tavalla?

Suomen Kotka (nimimerkki)

Nyt on aika kertoa kaikille homomiehille ja homonaisille, etteivät he saa koskaan mennä naimisiin sinivalkoisessa Suomessa. Tervehenkinen suomalainen: vain Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit ovat sinun asiallasi. Äänestä!

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Viiden lapsen isänä on jonkin verran nähnyt koulumaailmaa ja lasten julmuutta toisiaan kohtaan. Siinä valossa lapsettoman Fatbardhen kommentit "onnellisesta lapsuudesta homoperheessä" voi jättää omaan arvoonsa.

Pekka Raukko

Eniten julmuutta näkevät luonnollisesti ne, jotka itse ovat julmimpia.

Vieras (nimimerkki)

Raukko, tuo Usarin päivystävä fraasiautomaatti

Vieras (nimimerkki)

Uskomatonta horinaa.

Vieras (nimimerkki)

Tarkoitit kai sanoa, että ne, jotka itse ovat herkimpiä, koska niinhän asia juurikin on.

Pekka Raukko

No niinhän minä sanoinkin.
Ne jotka ovat herkimpiä toimimaan julmasti näkevät julmuutta eniten.
Juuri he ovat aina paikalla kun julmuuksia tapahtuu.

Vieras (nimimerkki)

"Ne jotka ovat herkimpiä toimimaan julmasti näkevät julmuutta eniten."

Siksipä sinäkin näet rasismia kaikkialla, koska olet itse rasisti.

kylähullu (nimimerkki)

Siis, kristityt ovat kaikista julmimpia. Sitäkö tarkoitit?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Höpöjä, oman puolueesi puheenjohtaja sanoi homoillassa selvästi, että kiusaaminen on aina kiusaajan syy.

Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että kun opetat lapsillesi, että homot on pervoja ja ne menee ja kiusaa jotain homoa, syy onkin sinun:-)

Tunnusta pois, sinä pelkäät, että sinut nakataan linnaan ja liivimiehettuleeja...

Vieras (nimimerkki)

Veikkaan että liivimiehillä ei ole mitään homokriittisyyttä vastaan.

CeeBee (nimimerkki)

Lapsettomana ihminen ei siis voi tietää onnellisesta lapsuudesta (tarkoittiko tämä muuten yleensä vai nimenomaan homoperheessä)?

Ehkä osaatkin sitten selittää, miten juuri kristillisdemokraatit, nuo/te pesunkestävät heterot tiedätte parhaiten kaiken homouteen liittyvistä asioista?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ei ne käy Arto amerikan rautapöksyt suomessa:-( Siulla jäätys pallit pihalla niihin kii, oisko kiva sitten hä?

Eikä se ollu liivimieskään, mikä lie naismainen lestinheittäjä oli hän.

Juha Salmi

Koulumaailmassa lapset heijastavat kotiensa asenteen muihin oppilaisiin, niin oppilas käyttäytyy miten on kotona oppinut toimimaan. Ja ryhmä voimistaa käytöstä. Toki aina on poikkeuksia.

Kun sinä tulet ilmeisesti tulevaisuudessa omille viidelle lapsellesi kertomaan että homoparien lapset eivät voi mitenkään saada onnellista lapsuutta he tulevat sitä tietoa muille myös jakamaan, myös omille lapsilleen. Ja pahinta mikä voi olla mahdollista he siellä koulumaailmassa toimivat sinulta saadun käsityksen mukaan.

Onnellinen lapsuus oli sitten homoperhe tai heteroperhe ovat yhtä lailla mahdollisia, ne eivät sulje toisiltaan mitään pois.

Vieras (nimimerkki)

Siksi OLISI TODELLA HIENOA KYSYÄ LAPSILTA ITSELTÄÄN, asia on mitä ilmeisemmin tulossa, ja onhan lastenkin jo aika tietää näin tärkeistä asioista.
Joten kouluihin lapsille kysymään HEIDÄN OMAA MIELIPIDETTÄ asiasta, joka suurimmiten JUURI HEIHIN LIITTYY, SEKÄ HEIDÄN ELÄMÄÄN VAIKUTTAA.
Lapsien ON SAATAVA ANTAA OMA PUHDAS MIELIPITEENSÄ ASIASTA, heidän on hyvä tietää mitä heille voi tapahtua jos vaikka menettää vanhempansa, on kuitenkin TODELLA RADIKAALISTA asiasta kysymys lasten tulevaisuutta ajatellen, varsinkin sellaisten lasten jotka saattavat syystä tai toisesta joutua tilanteeseen jossa adobtio tulee vaihtoehdoksi.
Lasten täytyy tietää ja saada antaa se rehellinen omamielipiteensä asiasta ja YMMÄRTÄÄ myös mistä asiasta on kysymys, voi joutua perheeseen jossa on 2 isiä tai 2 äitiä.
Tässä vaiheessa vain lasten mielipiteellä on väliä koska ne on aitoja, niiden takana ei ole aikuisten harrastamaa kieroilua, ehkä bisnestä, hyvävelisuhteiden ja kaverien auttamista....ja ehkä politiikkaakin.

TARVITAAN OIKEAA TIETOA, OIKEITA TUNTEITA JA AJATUKSIA, joku sanoo varmaan ettei lapsi voi ymmärtää tällaisia ja aikuisten täytyy tehdä päätöksen, VÄÄRIN, juuri sen pienen mielipide vaikuttaa lapseen, lapsen kasvuun sekä elämäniloon, vapauteen elää NORMAALIA elämää (kaikille tämä ei olisi sitä), varsinkin henkiseen kehitykseen. Tämä kaikki siitä seuraa jos näin tullaan tekemään lapsia kuuntelematta, jos hänet vastoin sitä omaa pienen kehittyvän mielen tuomaa mielipidettä sijoitetaan kotiin jota ei ole kokenut ehkä mieluisaksi.

Vai käykö tässä niin että tällaiset viisaat aikuiset kirjoittaa tietävänsä miten lapset suhtautuu asiaan, aikuiset joilla ei ole edes omia lapsia, puhuen niin totta kuin osaa siitä ettei koidu vahinkoa lapselle.

Allekirjoittaistko tuon jos pyydettäisiin julkisesti?

Kyllä normaali perheeseen kuuluu nainen ja mies, siihen sitten ne lapset joilla on isä ja äiti esikuvana kuten kuuluukin olla, jos tätä ei ole niin se VARMASTI taas vaikuttaa lapseen, ja se tulee esiin voimakkaimmin sinä teiniaikana.

Nyt jo sellaiset nuoret oireilee joilla on ollut jotenkin poikkeava, ja ehkä henkisesti/fyysisesti vaikea lapsuus.

Pahimmalta tuntuu että aikuiset puhuvat tällaisia asioita miettimättä edes sitä että lapselle on herkät tunteen, myöskin sitten vanhetessa, ja ne menee rikko jos joutuu kuten usein käy erilaisuuden takia koulukiusatuksi, yleisesti kiusatuksi ja syrjääntyy ehkä...

Eikiö tämä ole asia jota aikuiset eivät voi tietää, tässä asiassa lapset on viisaampia.

Varmaan löytyy lapsia jotka oikein haluavat sateenkaariperheeseen jos jää yksin, kysytään siis meitä viisammilta, ASIANOSAISILTA itseltään.
Aikuiset sateenkaareilevat ihmiset tehköön mitä haluaa, mutta lapsi ei siitä saa kärsiä tietämättään joutumalla 2 isille tai 2äidille.

Tämä on asia jossa aikuinen hakee vain omaa etuaan, ajattelee lapsia sen verran että antaa lapsen puolesta puheen ettei siitä ole haittaa lapselle, lapsi on vain väline siinä joka odottaa tietämättömänä näkevänsä ne tutut kasvot, oman isän tai äidin, mutta siellä odottaakin jo sateenkaarenpää....

Täytyykö tehdä nykyisin tavallaan testamentti jos kuolee ja lapsi jää vaille kotia, että EHDOTTOMAN KIELLETTY ADOBTIO sateenkaariperheeseen, eikö ne sukulaiset ole etusijalla, tämä pistääkin miettimään asiaa monelta kannalta, varsinkin yleisesti lapsia ja heidän kohteluaan, sitä kuinka heitä pidetään vain numeroina tilastoissa...SURULLISTA..

Olenko paljonkin väärässä ajatuksissani???

Vieras (nimimerkki)

"Siksi OLISI TODELLA HIENOA KYSYÄ LAPSILTA ITSELTÄÄN, asia on mitä ilmeisemmin tulossa, ja onhan lastenkin jo aika tietää näin tärkeistä asioista.
Joten kouluihin lapsille kysymään HEIDÄN OMAA MIELIPIDETTÄ asiasta, joka suurimmiten JUURI HEIHIN LIITTYY, SEKÄ HEIDÄN ELÄMÄÄN VAIKUTTAA."

Pitäisikö LAPSILTA myös KYSYÄ, haluavatko he mennä KOULUUN ja syödä KAURAPUUROA, vai jäädä KOTIIN ja leikkiä KOKO päivän.

Kysy muuten lapseltasi, miten saat tuon caps-lockin pois päältä.

Anna Bäckman (nimimerkki)

Ihan helposti tuossa kommentista sai käsityksen että kirjoittaja osaa käyttää näppäimistön muitakin näppäimiä.

Mutta voihan sitä lasta pakottaa vaikka mihin aikuisen voimalla mutta ei siitä sen enempää kun kommentoijat täällä kuitenkaan näe aikuisen silmiään pidemälle.

Vieras (nimimerkki)

Myös koulumaailmaa ja lapsenkasvatusta nähneenä: pahinta lapselle on äärivanhemmat, ääriUSKOVAISET, esimerkiksi Nokia missioon tai helluntaiseurakuntaan kuuluvat vanhgemmat. He kun kasvattavat tahallaan lapsesta suvaisemattoman ja asiallisen tidon kieltävän yksilön.

Lapselle oleelliista on huolenpito. Ei se ole vanhempien seksuaalisesta suuntautumisesta kiinni. Mutta eihän paavin kirkkoa ihannoiva persu nyt tuota voi kai tajuta.

kylähullu (nimimerkki)

Hienoa. Kumman hyvin tulin perskoulun opettajien kanssa toimeen. Melkein kaikki sisarukseni ovat koululahjakkaita. Muistan erityisesti erään uskonnonkokeen, kun opettaja tuli kehumaan kuinka hyvin minua on kotona opetettu(uskonnossa). Nokia missiota tuntematta. En ole tyypillinen koulukiusaaja(suvaitsematon), vaan pikemminkin päinvastoin.

Mitä tulee huolenpitoon (joka sinusta on tärkein), en ole siitä jäänyt paitsi.

Minusta kaikista huonoin perhe on perhe, jossa vanhemmilla on alkoholiongelma. Siitä lapset kärsivät kaikista eniten.

Vieras (nimimerkki)

"Viiden lapsen isänä on jonkin verran nähnyt koulumaailmaa ja lasten julmuutta toisiaan kohtaan. Siinä valossa lapsettoman Fatbardhen kommentit "onnellisesta lapsuudesta homoperheessä" voi jättää omaan arvoonsa."

Ongelma siis on se, että lapsilla on vääränlaiset vanhemmat, ei se että lapset kiusaavat toisiaan? Meillä koulussa kiusattiin yhtä jeppeä, joka oli köyhästä perheestä - olet siis tällä logiikalla sitä mieltä, että köyhien ei pitäisi hankkia lapsia, koska kakarat ovat julmia ja heitä saatetaan kiusata?

Vieras (nimimerkki)

Oletko siis viiden homoperheessä kasvaneen lapsen isä, kun kokemuksen perusteella mnoista väität? Miksi olety opettanut lapsesi julmiksi erilaisille? Mikset hyväksy kaikkia ihmisiä?

Sinut tulee jättää omaan arvoosi.

Käyttäjän ElSonico kuva
Sonico Elephas

"Viiden lapsen isänä on jonkin verran nähnyt koulumaailmaa ja lasten julmuutta toisiaan kohtaan."

Kasvatatko sinä lapsesi julmiksi homo-perheiden lapsia kohtaan? Minulla on vain kolme lasta, mutta yritän silti kasvattaa heitä ymmärtämään erilaisuutta. Kiusaamisen tuomitsen tietysti jyrkästi. Jos omat lapseni kiusaisi homo-perheen lapsia, tuntisin epäonnistuneeni kasvattajana. Jos omat lapseni ylipäänsä kiusaisi muita lapsia, tuntisin epäonnistuneeni. Ongelma on kiusaaminen, ei kiusaamisen kohden.

Toivon vilpittömästi, että yrität kitkeä julmuutta, et sen kohdetta. Luulen, että toiveeni ei toteudu, vaan yrität nimenomaan poistaa julmuuden poistamalla kohteen.

Jos joku lapsistani pajastuisi homoseksuaaliksi, olisin surullinen, koska tiedän, että ymmärtämättämät ovat julmia. Ethän sinä, tai lapsesi ole ymmärtämättömiä, jotka tuomitsisivat lapseni? Lapseni puolesta toisaalta olisin onnellinen, koska tietäisin, että hän on sinut itsensä kanssa (tuodessaan julki minuutensa ja kertoessaan sen isälleen). Olisin vielä onnellisempi, jos tietäsin, että ympäristö hyväksyy myös erilaiset.

En tiedä onko helluntailaisten esimerkiksi uskontonsa vuoksi paheksuttava homoseksuaaleja, ja tehtävä heidän elämästään vaikeaa. Luulisin ettei ole, ja siksi ihmettelinkin kantaasi. Vielä enemmän ihmettelen, miksi tuot sen julki. Heität kiven ja tuomitset, vaikkei tehtävänäsi ole tuomita. Eikö se nimenomaan ole kiellettyä?

Jos lapseni syystä tai toisesta adoptoitaisiin, toivoisin heille parasta mahdollista kotia. Kaikkein vähiten toivoisin, että heitä tuomittaisiin kodin vuoksi. Kenties parhaan mahdollisen.

--jii-- (nimimerkki)

parisuhdetta vastaan minulla ei ole mitään, adoptiota kyllä. lapsen lähtökohtainen oikeus sekä isään että äitiin painaa enemmän kuin homojen tai lesbojen oikeudet tässä kohtaa.

sanoisin että ei yksinhuoltajienkaan lapsista keskimäärin kasva yhtä tasapainoisia kuin normiperheessä kasvaneista, muutenhan ei tarvittaisi erilaisia miehen malli-projekteja yksinhuoltajaäitien lapsille?

varmasti homoparin poikaa jossain vaiheessa tullaan myös (koulu)kiusaamaan taustansa takia.

surullisen paljon muuten saa Fatbardhe p**kaa naamalleen, jotenkin kristillisdemokaateilta on tainnut jäädä väliin se sivu jossa puhuttiin lähimmäisen rakastamisesta?

Perus-suomalainen (nimimerkki)

Lähimmäisen rakastamista on myös sanoa, että sodomian harjoittaminen on syntiä, josta pitää tehdä parannus. Toisin opettaminen ei ole lähimmäisenrakkautta vaan julmuutta ja välinpitämättömyyttä.

--jii-- (nimimerkki)

en näe logiikkaasi. jos homomies on automaattisesti potentiaalinen pikkupoikien ahdistelija, eikö silloin samalla logiikalla jokainen pikkutyttö ole vaarassa heteroperheessä?

synnit tuomittakoon muualla kuin maan päällä, tai ainakin jumala todistajaksi rosikseen. (jeesuskin käy jos jumalalla obn sinä päivänä kalenteri täynnä.)

Perus-suomalainen (nimimerkki)

Kerran ne tuomitaankin. Myös sinun jumalanpilkkasi, ellet tee parannusta.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tuo kiusaamisargumentti ei päde. Okei, homovanhemmat ovat yksi syy lisää, joskin muita syitä ovat sellaiset kuten ylipaino, liika laihuus, liikalihavuus, liian nopea tai liian hidas oppiminen, fyysinen heikkous, se että on ikäisiään kehittyneempi (etenkin tytöt) tai ei ole tarpeeksi kehittynyt (tytöt ja pojat), äänenmurros tai sen viivästyminen, vääränlaiset vaatteet, vääränlaiset harrastukset, jne.
Lista on loputon ja liittyy ylipäätään kaikkeen normista poikkeamiseen sekä kaikista eniten siihen kykeneekö henkilö puolustamaan itseään. Jos kiusaaminen on syy, niin käytännössä yhtäkään lasta jossa on minkäänlaisia erityispiirteitä (ikäistään suurempaa fyysistä rotevuutta lukuunottamatta) ei voisi viedä kouluun koska häntä saatetaan siitä kiusata.

Vieras (nimimerkki)

En välttämättä sanoisi, että "[liittyy] kaikkein eniten siihen kykeneekö puolustamaan itseään". Ainakin omat kokemukseni olivat sen suuntaiset, että turpaan tuli sitä rankemmin mitä kiihkeämmin itseään puolusti. Tilanne olisi saattanut toki olla toinen, jos kiusaajia olisi ollut vain muutama. Lopulta annoinkin periksi ja aloin päästä hieman helpommalla (eli pelkkällä henkisellä kidutuksella).

Mielestäni kiusaamisargumentti pätee siinä määrin, että jokaisen lapsen kohdalla olisi hyvä pyrkiä minimoimaan kiusaamisen kohteeksi valikoitumiseen vaikuttavat tekijät niin pitkälle kuin se on kohtuudella mahdollista. Lopulta kukin on kuitenkin omillaan, sillä kauniista tavoitteista huolimatta kiusaamista tuskin pystytään koskaan kitkemään muuten kuin aikuisten (jotka eivät näe ja kuule kuin murto-osan siitä mitä esim. kouluyhteisössä tapahtuu) suunnitelmissa.

Käyttäjän ElSonico kuva
Sonico Elephas

Vieras sanoi:

"Mielestäni kiusaamisargumentti pätee siinä määrin, että jokaisen lapsen kohdalla olisi hyvä pyrkiä minimoimaan kiusaamisen kohteeksi valikoitumiseen vaikuttavat tekijät niin pitkälle kuin se on kohtuudella mahdollista."

No eiköhän nyt kuitenkin kannattaisi minimimoida se kiusaaminen, ei kohdetta. Luokan primuuksiahan kiusataan aika usein, eikös niin. Eikö se nyt ole jotenkin LUONNOTONTA, että alettaisiin kiusaamisen vähentämiseksi toimet älykkäiden lasten elinoimiseksi. En tiedä, ehkä KD:sta se olisi hyvä lähtökohta.

kylähullu (nimimerkki)

Sitä KD ei varmasti halua, koska kodin uskonnollisuus on myös yksi kiusaamisen aihe koulussa. Itse ainakin tarkotin vielä vähän syvempiä asioita, kun koulukiusaamista.

kylähullu (nimimerkki)

Sitä KD ei varmasti halua, koska kodin uskonnollisuus on myös yksi kiusaamisen aihe koulussa. Itse ainakin tarkotin vielä vähän syvempiä asioita, kun koulukiusaamista.

Marko Sihvonen

Se mitä olen mediaa seurannut niin täytyy sulla kova psyyke olla kun uskallat sanoa mitä ajattelet, tai sitten teet sen jostain muusta syystä kuin halustasi olla vapaa.

Oli miten oli, - onnea valitsemalle tiellesi!

M-T Heikka

Jos vielä jotain kaunista sanoisi, niin sen, ettei Fetamai ainakaan omiensa ääniä kalastele.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Miten sie tuolleen unohat sen puoluekokouksen päätöksenkin:-S Joku väitti että sinusta alkaa mennä terä iän myötä. Minä aattelin, että minusta se johtuu, kun huomasit, että siinä se kaunotar on taas samassa ketjussa.

Me kun ollaan väännetty joskus aikasemminkin;-) Siehän tiijät mite siinä aina käy, kun minun kanssa alat.

Ihan perseestä, jos sinulla alkaa iän takia pää krempata, kuka pikku Kirankanssa sitten leikkii*-)

M-T Heikka

Täh? Puhutaanko minusta?! Nyt sie laskettelet omias. Eihän minua edes kukaan tunne, eikä minusta ole edes kuvaa.

Sinulla Kira, on tosi nätti potretti.

Mutta tosi se on, että vanhuus ei tule yksin.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kiitosta vaan kehuista, on se näkönen. Nätistihän se valo heijastuu tuosta siunkii kosteikosta:-)

Pentti Järvi

Kira! Son Perämeri! Kerran sanoin sitä lätäköksi ja heti tuli moitteet.

ennustaja (nimimerkki)

Onneksi kristilliset pyyhkiytyy hiljalleen pois suomipolitiikasta.
Nuorten ja meidän vanhempienkin suomalaisten isien, äitien, mummojen ja vaarien toivo alkaa toteutua.
Pakkokristillisyys,lestadiolaiset ja muut hörhöt saadaan kuriin.
Eläköön vapaa, suvaitsevainen ja uusi tulevaisuuteen uskova inhimillisyyden Suomi.

Perus-suomalainen (nimimerkki)

Ei, me voitamme vaalit. Perussuomalaisten kannatus jo yli 15%. Totuus tekee vapaaksi.

Ei perussuomalainen (nimimerkki)

Hyvin siis menee, enää 85% suomalaisista ei jaa omituisia näkemyksiänne ja kaipuutanne impivaaraan. Kiitokset F Hetemajlle hienosta kirjoituksesta!

--------- (nimimerkki)

Niinhän se menee. Jeesushan sanoi, että löytyneekö uskoa maan päältä kun Ihmisen Poika tulee. Kaikkien ja varsinkin kristikunnan luopumus on tosiasia. Surullista, mutta totta.

Into(nimi muutettu) (nimimerkki)

"Uuden avioliittolain myötä homo- ja lesboparit saisivat oikeuden adoptioon perheen ulkopuolelta ja moni lapsi saisi hyvän kodin."

Sukupuolineutraaliin avioliittoon en ota kantaa, mutta esittämäsi väite on harhaanjohtava ja suorastaan valheellinen. Hyviäkään aikomuksia ei kannata perustella huonoilla väittämillä. Suomessa ei ole tällä hetkellä mikään ongelma saada lapsia adoptioperheisiin. Itse asiassa suomalaisista adoptiolapsista on huutava pula, joten monet perheet adoptoivat esimerkiksi Kiinasta ja muista kehitysmaista.

Jotta väite "lapset saavat hyvän kodin" toteutuisi, Kiinan kaltaisten konservatiivisten diktatuurien pitäisi hyväksyä homoadoptiot. Eivät suomalaiset voi noin vain käydä hakemasta toisesta valtiosta lasta ja ottaa sitä omakseen. Tästä seuraa se, että suomalaisille markkinoille tulisi lisätarjontaa adoptiovanhemmista, mutta lasten määrä ei kasvaisi. Seurauksena yhtään useampi lapsi ei saa kotia, vaan tiukan adoptioseulan läpäisystä kilvoittelee entistä useampi pari.

Yli-ikäisiä, vammaisia ja häiriintyneitä lapsia olisi toki adoptioon, mutta he eivät kelpaa kenellekään - jolleivat homoparit sitten ole keskimääräistä jalomielisempää porukkaa.

VierasEki (nimimerkki)

Meneppä Hetemaj opettamaan sitä suvaitsevaisuuttasi sinne mistä olet lähtenyt. Epäilen että joutuisit siellä vankeuteen.

Pekka Raukko

Eiko VierasEkin mieluimmin kannattaisi itse muuttaa sinne?
Jotenkin olin rivien välistä lukevinani, että siellä olisi paremmin sinua tyydyttävää lainsäädäntöä.

Vieras (nimimerkki)

Kosovo on poikkeuksellisen suvaitsevainen valtioyritelmä. Vähemmistönä elävät kristityt serbit ovat turkkilaisten aiemmin islamiin pakkokäännyttämien albaanien parhaita kavereita! Ei sentään ihan...

Fabankin esivanhemmat olivat kristittyjä, jotka turkkilaiset valloittajat pakkokäännyttivät muutama sata vuotta sitten islamiin. Verisesti.

Vieras (nimimerkki)

"Meneppä Hetemaj opettamaan sitä suvaitsevaisuuttasi sinne mistä olet lähtenyt. Epäilen että joutuisit siellä vankeuteen."

Väkisin tulee mieleen, että eikö sinun kannattaisi muuttaa sinne? Löytäisit ainakin samanmielisiä surullisia juntteja jakamaan mielipiteesi.

Vieras (nimimerkki)

eikös kokoomus ole oppinut, että tämä tiputtaa kannatusta?

Anni Loren

Niin, politiikkahan on ennen kaikkea kannatuksen varmistelua..ja persujen pelkoa..NOT!

Vieras (nimimerkki)

Ehkä heille ei ole vielä valjennut, että kyse on vain n. 1% vähemmistöä koskevasta hankkeesta, jolla ei ole edes monelle homolle mitään käytännön merkitystä. Jos näet joku homo-identiteettiään haluaa ylentää, niin typerä ajatushan on sitä hetero-instituution (avioliitto) omimisen kautta yrittää, sillä eihän homo heteroksi muutu, vaikka kuinka haluaisi. Näin ainakin homot väittävät.

Kokoomus ei liene oivaltanut, että heidät on tässä saatu muodikkaasti valjastettua vetämään erinäisten seta/täti-järjestöjen muutamien poliittisten aktiivien vankkureita, joista osa ei ole edes homoja. Nämä tahot taas vain tavoittelevat symbolista triumfia järjestölleen, jota juhlia ja merkitä vuosikertomukseen. Ilman tätä taas ei järjestöä, ei rahaa, ei ...

Tuhannen taalan paikka siis asian ytimen oivaltavalle puolueelle. Kun suurin osa muista puolueista motittaa muodikkaasti ja typerästi itsensä minoriteetin edustajiksi pyllistäen samalla koko enemmistölle, niin siinähän samalla jättävät koko valtaenemmistön vapaaksi metsästysmaaksi asian oivaltaville. Ei ihme, että galluppienkin mukaan useimpien puolueiden kannatus vain laskee jatkuvasti.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Ongelma onkin juuri tuossa. Ehdoton enemmistö suomalaisista puolustaa ihmisoikeuksia ja samoja oikeuksia kaikille (oikeuksia jotka eivät loukkaa toisten oikeuksia). Mutta kun juttu koskee pienen vähemmistön oikeuksia, niin miksi nähdä vaivaa tai ottaa riskejä sen vähemmistön puolesta, kun itse ei siihen kuulu, vaikka olisikin myönteinen asialle. Mutta enemmistön hörhöille, jotka yleensäkin pelkäävät kaikkea muutosta asia alkaa pelottaa, ja siitä syntyy lähes psykoottinen tila. Sellainen ihminen ei vaivojaan säästele sitä pahaa torjuakseen.

Ja se poliittinen populismi ruokkii samaa ilmiötä. On edullista rakentaa politiikkansa pienten vähemmistöjen sortamiseen. Seksuaalivähemmistöt, kansalliset vähemmistöt, kielelliset vähemmistöt ja myös pienet mielipidevähemmistöt eivät olleet Stalinin suosiossa, ja Hitler tuhosi ne fyysisestikin melko täydellisesti. Siis homot, mustalaiset, maahanmuuttajat, ruotsinkieliset, vihreät jne, tuleeko näistä mitään mieleen?

Vieras (nimimerkki)

Timo Eloselle:

Jahas, ja täällä on jo täysi holokausti menossa ...

Asiahan oli niinpäin, että homot haluavat omia miehen ja naisen välistä liittoa koskevan vakiintuneen termin avioliitto koskemaan myös homoliittoja. Vastustan tämän termin sotkemista ja käsitteen laajentamista. Muilta osin homojen liitolle, jolle voivat keksiä itse jonkin muun nimen, joka ei ole jo varatussa käytössä, suotakoon soveltuvin osin vastaavat oikeudet kuin heteroiden väliselle avioliitolle.

Muuten, jos tradenomi (ylempi amk) haluaa ryhtyä kavereineen käyttämään itsestään nimitystä maisteri ajatellen statuksensa näin nousevan, niin reagoitko yhtä vahvasti tradenomin puolesta ja marssitat areenalle Hitlerin ja Stalinin, ihmisoikeudet, pelon, psykoosit, populismin, vähemmistöjen sortamisen, holokaustin ... ?

Ilkka Järvelä

Tein klo 20:11 kysymyksen Fatbardhelle, johon en vielä ole saanut vastausta. Toistan viestini, jospa nyt saan vastauksen?

"Rekisteröity parisuhde on syrjivä, avioliiton korvikkeeksi luotu instituutio, joka korostaa homojen eriarvoisuutta heteroista."

Koska en tiedä niin kysyn: miksi rekisteröity parisuhde on syrjivä verrattuna avioliittoon? Mitä pariskunta ei saa mennessään rekisteröityyn parisuhteeseen verrattuna siihen että menisi avioliittoon? Voiko mies ja nainen mennä keskenään rekisteröityyn parisuhteeseen joka ei ole avioliitto?

-
Nyt lisään: onko syrjivyyttä tuo että homoparilla ei ole oikeutta adoptoida lasta? Vai onko se jotakin muuta?

Vieras (nimimerkki)

Kaikesta suvaitsevaisuudestani huolimatta minua kuvottaa homo- tai lesbohäät.
Sitä myös ihmettelen mistä homoille ja lesboille muka tulisi tämä niin ihmeellisen auvoinen lastenhoivavietti, kun he tuntevat vastenmielisyyttä luonnonmukaiseen lisääntymisbiologiaankin.

Eugeniikka (nimimerkki)

Loistavaa politiikkoainesta, populisti jo ennen kuin ura on edes kunnolla alkanut. Nykyään on muotia olla vulvanimijä tai rectuminrassaaja, taatusti tulee kommentteja.

CeeBee (nimimerkki)

Mielestäni kirjoitus oli varsin hyvä ja asiallinen. Tuo adoptioasia on toisaalta ongelmallinen jo senkin takia, että tietyt maat eivät anna lapsia maihin, joissa homoilla on adoptio-oikeus. Tuon oikeuden myöntäminen suomalaisille homoille saattaisi siis hankaloittaa myös suomalaisten heteroparien tai yksineläjien adoptiota. Toisaalta tuollaisten maiden kulttuuri on heidän oma asiansa eikä Suomen mielestäni pidä kumarrella muille maille heidän ahdasmielisyytensä takia.

En usko, että seuraavissa vaaleissa äänestän Kokoomusta, mutta joka tapauksessa toivotan onnea ja rohkeutta vaalityöhön(kin). Täällä fanaattisten raamatullahakkaajien seassa niitä varmasti tarvitaan. Onneksi nämä äänekkäimmät idiootit edustavat Suomessa kuolevaa vähemmistöä, muuten olisin todella huolissani koko maamme puolesta.

M-T Heikka

Ei siihen Raamattua tarvitse, että tietää mikä on normaalia ja mikä ei. Kunhan kuuntelee sisäistä ääntään. Joillakuilla se on vain hukassa, he kuuntelevat sitä ääntä, mitä taustakuoro laulaa, tai kuvittelevat ainakin veisaavansa samaa virttä.

Vaikka nyt kun otit puheeksi, Hetamaista tulee mieleen se valeäiti, joka sanoi Salomonille: pistäkää lapsi kahtia.

CeeBee (nimimerkki)

Jokainen kai yleensä kuvittelee oman sisäisen äänensä olevan oikeassa ja muiden ehkä väärässä? Mistä siis kukin voi tietää, onko juuri itse lopulta oikeassa?

Yleensä Kristillisdemokraattien leiristä tuntuu "onneksi" löytyvän kosolti väkeä, jotka tietävät asiat (niin omat kuin muiden) parhaiten kaikkien puolesta.

Vieras (nimimerkki)

Mites siellä islamilaisissa maissa homot hoidettiinkaan? Heh.. Sovitaan että tuomitset ihan julkisesti islamin, Koraanin kannan homoista. Käyt vaikka kiertueella julistamassa ja ohjeistamassa homopariavioliitosta Saudi-Arabiassa ja Iranissa, mutta pliis älä ala meille kristityille opettaa suhtautumista homoavioliittoon. Älä edes maltillisena muslimimannekiinipakolaisena yritä opettaa meille suvaitsevaisuutta, koska sun työmaat on ihan muualla. Tää Suomi on ihan riittävän suvaitsevainen, mutta mitä enemmän muslimeita tänne tulee, niin sitä suvaitsemattomammaksi tää maa tulee. Irtisanoudu edes julkisesti islamin uskosta (tiedät mikä on tuomiosi) ja ala sitten vasta "pakolaisena" mädättämään meidän kristinuskoa ja meidän suomalaista yhteisöä, jonka elätti olet.

Ei perussuomalainen (nimimerkki)

Mukavan aitokristitty kommentti, kivasti olet sisäistänyt suvaitsevaisuuden ytimen...

Vieras (nimimerkki)

Kuulosti enemmän uskonnottoman kommentilta; heillähän kaikkein eniten on hävittävää jos islamin mukana virtaavien arvojen leviämistä ajatellaan.

Vieras (nimimerkki)

Odotappa vain hetki kun Suomi onkin jo täynnä muslimeja ja seuraavaksi onkin jo islam Suomen valtiouskonto ja homot saavat ansionsa mukaan.

Jukka V (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus.

Tosin oma mielipiteeni on että koko kristilliseen perinteeseen liittyvä käsite avioliitto pitäisi lopettaa. Siunatkoon kirkko ne jotka se haluaa, muuten kaikille samat oikeudet. (aikaisemmin kommenteissa oli jo mainittu sopimuspohjaisuus).

Adoptio suomessa ei tosiaan ole mikään helppo asia, mutta se ei juurikaan liity sukupuolineutraaliin avioliittoon.

Ja niille jotka pelkäävät lukumääräneutraalia avioliittoa, niin kyllähän raamatussakin viitataan siihen että miehellä voi olla useampia vaimoja. Taitaa tosin mennä vanhan testamentin puolelle joten useimmat luterilaiset jättävät sen osan suosiolla "tulkinnan varaiseksi". Kaksimoralistista ulostetta moinen sanon minä. Joko raamattu otetaan kokonaan jumalan sanana, tai sitten ei ollenkaan. "Minä poimin tästä vain itselleni mieluisat osat" ei ole kovin hyvä tapa. Saati sitten jumalan sanan mukainen.

Ja te jotka käytätte Jeesusta lyömäaseena homoseksuaaleja vastaan: kertokaa että missä vaiheessa Jeesus itse tuomitsi homoseksuaalit?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Jeesuksen puhetta Matteus 5:17
"Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.

Anni Loren
M-T Heikka

Merkillistä muuten, että nämä "oot sääki himmee" -tyypit yleensä liikkuvat nimimerkeillä tai kuten tämä himmee tekaistulla nimellä.

Vain harvat näistä vihreistä, kuten Pekka Raukko, uskaltavat sanoa mielipiteensä nimellään. Siinä mielessä kunnioitettavaa Pekka Raukolta.

Ruben Salonen (nimimerkki)

Taivaan katoamisella tarkoitettaneen ilmakehän häviämistä (jolloin taivaan sininen väri myöskin katoaa). Mutta että maakin katoaisi? Siihen kestää vähintään joitakin miljardeja vuosia (lisäksi voi olla, että Maa siirtyy riittävästi kauemmas massaansa menettäneestä Auringosta, jolloin planeetta säilyisi ehjänä, vaan ei elinkelpoisena, vieläkin pitempään) ja melko omituiset käsitykset saa olla, että uskoo mainitsemasi "lain" (joka ei siis enää ole voimassa sellaisenaan yhtään missään) säilyvän murto-osaakaan kyseisestä ajasta.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Viimeinen kommettisi on mitä osuvin. Kun tuon esittää tietyntyyppiselle ihmisellä niin hän siirtyy vanhan testamentin puolella. Raamatut ovat kuin internet, jokainen löytää sieltä haluamansa.

T.T (nimimerkki)

Lesbojen ja varsinkin homoseksualistien häät kuvottaa, rehellisyyden nimissä on pakko tunnustaa. Jak jak ja hyh hyh!

Käyttäjän pasanenehdolla kuva
Harri Pasanen

Miksiköhän raamattu sotketaan aina tähän asiaan.
Jokainen voi katsoa housuihinsa ja vastakkaisen sukupuolen housuihin,sitten miettiä mikä on luonnollista sukupuoliasioissa.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tarkoitatko, että sitten pystyy päättelemään pissaako seisaaltaan vai istuvaltaan? Parisuhde saattaa ehkä perustua muuhunkin pelkästään suvunjatkamiseen?

Anni Loren

Amerikassa mainostettiin taannoin kursseja joissa naiset opetetaan pissaamaan seisoaltaan, hinta oli 300 dollaria:)
Niinkus se ei onnistuisi ilman kurssitusta.

Vieras (nimimerkki)

"Miksiköhän raamattu sotketaan aina tähän asiaan.
Jokainen voi katsoa housuihinsa ja vastakkaisen sukupuolen housuihin,sitten miettiä mikä on luonnollista sukupuoliasioissa."

Sen jälkeen jokainen voi lakata leikkimästä pippelillään, vetää housut takaisin jalkaan ja lukea vaikka pari kirjaa nisäkkäiden ja ihmisten lähisukulaisten seksuaalisuudesta. Sitä voi vaikka oppia jotain uutta ja jännää!

kirvesmies (nimimerkki)

Fatbardhe, vieläkö on vaikeuksia sietää serbejä. On muslimityttö ainakin nopeasti oppinut sietämään homoja. Kyllä on kova hinku eduskuntaan.

Vieras (nimimerkki)

Jostain lehtihaastattelusta muistan lukeneeni, että FH suurin piirtein vihaisi serbejä. Tällaisen mielikuvan olen muistiini saanut - en ole 100% varma oliko ihan oikein? Voiko joku heittää linkin, josta voisi tarkistaa sen lehtijutun tarkan sanamuodon?

Toinen vieras (nimimerkki)
gröna (nimimerkki)

Ja nyt kristityt Päivin ja Riston kanssa iltapesulle,pisulle ja nukkumaan.
Kädet ristiin ja iltarukous.
Tule luokseni herra jeesus, tule siunaa päiväni työ!

M-T Heikka

Päivi Räsänen ymmärtää meitä yh:takin. Sitäpaitsi, voihan lapsi jäädä ilman huoltajaa silloinkin, jos molemmat vanhemmat kuolevat onnettomuudessa.

Itse olen kyllä pakana, joten pilkka ei osu.

Vieras (nimimerkki)

Puhut M. Heikka yksinhuoltajuudestasi ikäänkuin preesensissä ? Sanoit aiemmin iäksesi 75 vuotta, asusteleeko nappula vielä kotosalla ? Päästä nyt jo lapsi maailmalle, taitaa olla ikää sillä jo tarpeeksi.

Räsänen ymmärtää vain ja ainoastaan vaalilaskennan jälkeiset äänensä, ja viitosten uskonnolliset opetukset.

Vieras (nimimerkki)

Tiettävästi (Heikan oman ilmoituksen mukaan ainakin) Heikan lapset ovat jo täysi-ikäisiä ja kotoa maalimalle lähteneet. Ja tättärä kutsuu itseään vieläkin yksinhuoltajaksi!

Vieras (nimimerkki)

Kirkot on hirveen rasistisia, mutta moskeijat on rauhanuskonnonedustajia kunhan ekana vääräuskoiset kuolee.

salaam-sukran! (nimimerkki)

Kyllä me täällä hoidamme nämä asiat ihan itse. Naisen ja miehen liitto on avioliitto - muut on muita ja niitäkin kunnioitetaan. Tässä maassa vallitsee laki ja järjestys. Ja vain Suomen laki! Muut saavat tulla tänne mutta "talo elää tavallaan ja vieraat tulevat ajallaan". Tätä järjestystä ei olla kumoamassa vaikka sallimmekin keskustelun...
Salaam aleikum - Hamdulillah!

Koristeeksiko (nimimerkki)

Lapsi on homopareille sama kuin chihuahua Paris Hiltonille. Muotivillitys.

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Lapsi on sinulle samaa kuin pommi itsemurhapommittajalle: väline. Aikuisille lasta kasvattaneille hän ei ole väline, olivatpa heteroita tai homoja. Te krisselinilkit voisitte tutkia sitä Raamattuanne ja tukkia suunne, kun puhutaan ihmisoikeuksista, kuten lapsen oikeudesta huolenpitoon.

Vieras (nimimerkki)

Fatbardhe virittelee vaan vaalitunnelmiaan, ja jälleen marginaaliryhmissä nimeltään homot ja lesbot.
Fatbardhe, olet blogikuvassasi sangen kauniin näköinen nainen, tahtoisinkin kysyä sulta miksi olet valinnut kirjoituksesi aiheeksi juuri homot ja lesbot? Kysymys on kuitenkin marginaaliryhmästä, eikä se ole myöskään mediaseksikästä, kuten sun lookkisi?

Laura (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Ja mitä tulee homoparien lapsiin, niin uskon että usein sellaisissa perheissä on paljon rakkautta ja vähemmän viinaa. Viinasta aiheutuvat riidat ja onneton elämä heteroavioliitossa on paljon huonompi alku lapsen kehitykselle. Suomalaisten äitien synnyttämistä lapsista 600 varioituu joka vuosi pysyvästi viinan aihettamiin synnynnäisiin haittoihin.
Onnea matkallasi Eduskuntaan. Sinunlaisiasi rohkeita ihmisiä tarvitaan tässä maassa. Olet yhtä suomalainen kuin minäkin, Helsingissä syntynyt.

Laurina (nimimerkki)

Ja mitä tulee heteroparien lapsiin, niin uskon että useimmissa perheissä on paljon rakkautta, vähemmän viinaa ja jatkuvasti vaihtuvia väkivaltaisia pikasuhteita. Viinasta aiheutuvat riidat ja onneton elämä promiskuieettisessa homoliitossa on paljon huonompi alku lapsen kehitykselle.

--jii-- (nimimerkki)

"Ja mitä tulee homoparien lapsiin, niin uskon että usein sellaisissa perheissä on paljon rakkautta ja vähemmän viinaa. Viinasta aiheutuvat riidat ja onneton elämä heteroavioliitossa on paljon huonompi alku lapsen kehitykselle."

projektio? ainakin minun tuntemissani homopareissa on ihan yhtä paljon viinan tuomaa hauskuutta kuin muissakin lapsettomissa pareissa. ja maahanmuuttajat ovat myöskin perheväkivaltaisempia, joten silläkään sektorilla et oikein pysty todistamaan tuota toiseus on parempaa-teesiäsi.

Veritas (nimimerkki)

Ei yhtään lasta yhdellekään homolle tai muulle pedofiilille.

Tarkkis (nimimerkki)

Ei yhtään lasta vasenkätisille eikä muillekkaan myymälävarkaille!

Vieras (nimimerkki)

Lasten teko kiellettävä tarkkislaisilta!

E.Lankinen (nimimerkki)

Katos ..kele, Fatparde kirjoitti sanan homo. Ja heti kärkeen.

Laki on ilmeisesti hieman ristiriidassa itsensä kanssa koska kaikilla täytyisi olla tasapuoliset oikeudet kaikkeen jota valtio tarjoaa. Ei se oikein muutenkaan voi olla missään sivistysvaltiossa.

Kyllä leipäpappikin joutuu vaan palvelemaan kaikkia maksavia asiakkaitaan tasapuolisesti, ei se taxia kummempi ole. Ammatinvalintakysymys, vaikka kuinka nipistelisi palleista kun hinttapulit imuttaa toisiaan takapenkillä.

Sukupuolinen Henkilö (nimimerkki)

Tosiasiahan on, että homous ja lesbous eivät ole yhtään seksikästä.

Vieras (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=M5RZ-f8CUxE

http://www.youtube.com/watch?v=VD6zQqlrWEQ&feature...

http://www.youtube.com/watch?v=ADilN0erl_k&feature...

ruotsissa tulee ihan töykeenä ongelmia ulkomaalaisista !

samoin suomalle mustalaisista !

kyllä minareettaja tulee eurooppaan enempi kuin mitään muuta uskonnollista rakennusta !

Vieras (nimimerkki)

Hui kauheeta! Äiti mua pelottaa!

Vieras (nimimerkki)

Olenpa aivan eri mieltä tämän henkilön kanssa. Sukupuolineutraalia avioiliittoa ei mielestäni Suomeen - vielä ainakaan - tarvita.

"Moni lapsi saisi hyvän kodin lakimuutoksen seurauksena". Kyllä varmasti, juu. Moni lapsi voi huonosti heteroavioliitossa - mutta tuskin tämä asia homoliittojen sallimisella juurikaan korjaantuisi. Monella lailla voi ääniä kalstaa. Sinäkin saata varmasti ääniä paljon; monelta kirkosta eronneelta varmamuudella. Onnea.

Nyt kun oma ev lut kirkkomme on suosionsa pohjamudissa, voimme ottaa muut kirkkokunnat mukaan pelastamaan maamme. Tai täysin uskonnottoman maailman, luottakaamme vain vaistoihimme, kuin omansalaisiin.

Uudessa vara parempi, niinkö se meni?

Pelottavaa!

Vieras (nimimerkki)

YLLÄTTÄEN ERKON MAFIA LAITTAA KAUNIIN NAISEN TUOMAAN TAAS PASKAA SUOMEEN,
JYRKIKIN ON KOMEA MUTTA PASKAA LATAA SUOMALAISILLE KOKO AJAN SAMOIN KUN MARI PÄÄASIA ETTÄ NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ........
TOSIASIASSA NÄMÄ KAUNIIT IHMISET TUHOAVAT SUOMEN JOTEN ÄÄNESTÄ RUMAA EHDOKASTA !

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Vähän on vaikea äänestää kun on tuo pekkä vieras, laita nyt edes numero, jospa joku toinen hmm kaltaisesi vaikka sinua äänestäisi, vaikka toisaalta...

Kollas mies (nimimerkki)

Risto, koita nyt edes välttää capslocin käyttöä kun yrität tekeytyä joksikin muuksi...

Vieras (nimimerkki)

"ÄÄNESTÄ RUMAA EHDOKASTA !"

"Risto, koita nyt edes välttää capslocin käyttöä kun yrität tekeytyä joksikin muuksi..."

Noh noh, onhan täällä laumoittain muitakin rumia miesehdokkaita.

Kaija Kuopila (nimimerkki)

Vieras kirjoitti yllättäen Erkon mafia.......
Oliko yllätys ? Kun maan johdossa on homppeleita ja lepakoita, niin tukea tulee Myös suokupuolineutraalilta mafialta. Pitäisihän tuo arvata. Vai onko homous ja lesbous sittenkään sukupuolineutraalia ??

mr (nimimerkki)

Olen lukenut tästä blogista kaikkien aikojen kommenttien äidin eräältä sarvipäältä. En vaan ole vielä päättänyt itkeäkö ja sittenkin huolettomasti nauraa:

"KYLLÄ ISOT ONGELMAT OVAT EDESSÄ NÄIDEN HOMOSTELIJOIDEN TAKIA ! EIKÄ JYRKIKÄÄN USKALLA TEHDÄ MITÄÄN JÄRKEVÄÄ !"

Vieras (nimimerkki)

Oikeinhan se sanoi:

Vieras (nimimerkki)

No pitääkös nyt tuosta riehaantua sitten.

Meitä on joka junaan (nimimerkki)

Ei taida kovin moni muu muslimi kannattaa julkisesti homojen touhua?

täti turkoosi (nimimerkki)

on mielenkiintoista, miten julkisuudessa on toitoteltu tutkimustuloksista, joiden mukaan homovanhempien kasvattamat lapset voivat jopa paremmin kuin heterovanhempien. mielenkiintoista siksi, että tästä aihepiiristä uutisoitaessa lähdekritiikki tuntuu aina unohtuvan - etenkin, jos tulokset ovat asialle myönteisiä.

ihan ensin, tutkimukset, joita on viimeaikoina eniten uutisoitu, on rahoittanut seksuaalivähemmistöjen etuja ajava taho. no, ei se vielä tietenkään takaa tutkimuksen epäluotettavuutta, mutta kieltämättä outoa, että homoparien lapsia verrataan yleisesti heteroparien lapsiin, eikä itseään vastaavaan viiteryhmään eli esim. hedelmöityshoidoilla alkuunsa saaneisiin, jolloin saataisiin hieman enemmän vastaavuutta tutkimusryhmään ja sen verrokkiin, molempien ryhmien lasten voisi nimittäin tällöin olettaa olevan jokseenkin yhtä toivottuja ja vanhempien tehtäväänsä sitoutuneita.

kolmanneksi, pitkäaikaistutkimukset asiasta puuttuvat, eli se, miltä asiat näyttävät lapsen ollessa vielä keskenkasvuinen on eri asia kuin se, mitä hänen tulevaisuutensa tuo myöhemmin tullessaan. ja neljänneksi, on myös tutkimustuloksia, joiden mukaan etenkin lesboparien tyttärillä on suurempi painostus äitiensä taholta suhteeseen samaa- kuin eri sukupuolta olevan kumppanin kanssa sekä on olemassa myös paljon kokemuksia lasten mielenterveyden ongelmista sen jälkeen, kun oma äiti tai isä vaihtaakin kumppaninsa samaa sukuopuolta olevaan. tosin näistä viimeeksi mainituista ei juurikaan voi lehdistä lukea eikä niistä voi ääneen puhua saamatta leimakirvestä otsaansa.

mielestäni avioliitto on perusteltua pitää kahta eri sukupuolta olevan välisenä liittona, enkä ymmärrä, miksi seksuaalisesti poikkeavasti suuntautuneen vähemmistön vuoksi pitäisi tehdä muutoksia yleisesti vallitsevaan käytäntöön. se on vähän sama asia kuin pakottaa kaikki käyttämään silmälaseja sen takia että osalla ihmisistä on huono näkö. mitä syrjintää se muka on, muuta kuin enemmistön?

eikä myöskään ole millään tavalla syrjivää olla sitä mieltä, että lapsi tarvitsee isän ja äidin. vetoaminen yksinhuoltajiin on ontuvaa, koska tuskin kukaan pitää yksinhuoltajuuttakaan ihanteellisena tilana, vaan kyllä lähtökohta on, että lapsella on kaksi eri sukupuolta olevaan vanhempaa. avioliittoja pitäisi pyrkiä parantamaan ja vahvistamaan ja avioeroja pitäisi yrittää vähentää, ei lisätä kaikenlaisia epämääräisiä perhekuvioita, joissa lapsi väistämättä joutuu usein heittopussin asemaan.

ja lapslla pitäisi olla vanhempia vain kaksi. sateenkaariperheiden poliittisella agendallahan halutaan lapselle useampia juridisia vanhempia ja erilaisia yhteiskunnallisia vanhempainetuuksia näille kaikille (verorahoin kustannettu tietenkin). ei tästä ole pitkä matka useamman ihmisten avioliittoihin "lapsen edun nimissä", kuinkas muuten. mietin vain millaiset sotkut näiden suhteiden kariutuessa mahtaa tulla, ja miten lapsen etu turvataan, kun riiteleviä osapuolia on yht'äkkiä kolme tai neljä. aikamoisia uusperhekuvioita luvassa siis. ai niin, mutta homoparithan eivät eroa, vaan heidän onnensa on ikuista perheidylliä. paitsi että tutkimusten mukaan rekisteröidyt parisuhteet kariutuvat helpommin kuin heteroavioliitot...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Et viitsis valehella. Nämä juttusi on jauhettu tomuksi niin monta kertaa, eri foorumeilla, että luulisi sinunkin jo kyllästyvän saaamaan turpiin kerta toisensa jälkeen.

Väittelytaidon perusteissa kyllä opetetaan argumenttien toistamista yhtenä kikkana, mutta lue nyt hyvä ihminen ne loputkin siitä opuksesta.

Toinen vieras (nimimerkki)

Ote suomalaisesta tutkimuksesta koskien perheväkivaltaa Homo- ja lesbosuhteissa http://tutkielmat.uta.fi/tutkielma.php?id=10446:
(jotkut ulkomaiset tutkimukset kertovat etenkin lesbojen parisuhdeväkivallan olevan rankempaa kuin heterojen tai homojen)

Homo- ja lesbosuhteissa ilmenee paljon mustasukkaisuutta, kuten myös muita tunteita kuten rakkautta, vihaa, häpeää, syyllisyyttä ja pelkoa. Väkivallasta ei juurikaan puhuta lähipiirille ja apua haetaan harvoin. Tarinan kertojat reflektoivat myös väkivaltaa ja selittävät väkivaltaa esimerkiksi alkoholin käytön ja väkivaltaisen perhetaustan avulla.

Yhteiskunnallisesta tasolta tarkasteltaessa homot ja lesbot asetetaan marginaaliin. He kuuluvat vähemmistöön. Homot ja lesbot, jotka ovat kokeneet väkivaltaa parisuhteessaan elävät ns. kaksinkertaisessa marginaalissa; ensin homoina ja lesboina ja sitten väkivallan uhreina tai tekijöinä.Tämä aiheuttaa sen, että heitä ympäröi eräänlainen hiljaisuuden verho. Väkivallasta ei uskalleta puhua edes ystäville ja apua haetaan harvoin.

Vieras (nimimerkki)

” Lesboäitien lapset sopeutuvat yhteiskuntaan paremmin kuin heteroperheiden lapset. Yhdysvalloissa on tutkittu 78 lesboparin lasten elämää aina 17 vuoden ikään saakka.

Tuloksista ilmenee, että homoseksuaalisten äitien lapsilla oli vähemmän käytöshäiriöitä kuin yhdysvaltalaisilla lapsilla keskimäärin. ”

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/...

Kääntökulma (nimimerkki)

Fatbardhe Hetemaj kirjoituksesi on hyvä ja asiallinen. Suvaitsevaisuus pitää olla tulevaisuuden kulmakivi jota kohti pitää kulkea.

Valitettavasti Risto Nurkkalan tapaisia ääliöitä sikiää vielä jonkin aikaa, kunnes kuolevat sukupuuttoon.

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Kiitos rohkaisusta!! : )

T: Fade

Ilkka Järvelä

Minä en ainakaan arvosta sinua yhtään. Väität nykykäytäntöä syrjiväksi (iiks taas homoja syrjittiin!) mutta kun kysyn miksi se on syrjivää, et vastaa.

Nykyään kannattaisi alkaa homoksi ja toitottaa asiaa jokaisessa työhaastattelussa. Jos töitä ei saisi, ei muutakuin valitus vähemmistövaltuutetulle: en saanut töitä poikkeavuuteni takia. Penaltya rasistiselle työnantajalle joka syrjii vähemmistöjä!

Jussi Heino

Hyvä Fade. Todella hyvä kirjoitus ja olen sinusta äärettömän ylpeä. :)

Pakkoruosista olemme jyrkästi erimieltä. Mutta eipä siinä suurta ongelmaa sinäänsä ole. Tämä on paljon tärkeämpi asia ihmisoikeuksien ja tasa-arvon kannalta. Nämä Krisillidemonit voivat kieriskellä omassa liemessään. Heihin ei järkipuhe ole auttanut ennenkään. Elävät omaa satuelämäänsä uskoen omiin satuihinsa.

:)

Ihmisoikeusaktivisti (nimimerkki)

Risto Nurkkalan tapaisten ihmisten on siis hyvä kuolla sukupuuttoon ja se on hyvää kannustusta. Selvä, mutta vastaisiko joku miten ihmeessä avioliitto on ihmisoikeus ja millä tavalla rekisteröity parisuhde on syrjintää?

kylähullu (nimimerkki)

Risto Nurkkalan tyylisiä ihmisiä tulee olemaan niin kauan kuin tämä maapallo seisoo.

Miska (nimimerkki)

Koittakaa nyt suvaita tätä Risto Nurkkalaakin kun kerran suvaitsevaisia olette. Ei ole hyvää käytöstä nimitellä ihmistä ääliöksi ja sitten kiittää tätä klapilla päähän kommenttia kannustavaksi (Hetemaj). Hetemaj on yläluokasta lähtöisin ja välillä ärsyttävän arrogantti ja käskyttävä. En yhtään ihmettele, että se suututtaa ihmisiä. Hetemaj ei taida erityisemmin sympata muita kuin oman luokkansa ihmisiä.

mikael_schier (nimimerkki)

Sukupuolineutraali liitto ei merkitse meille heteroille mitään. Se ei ota meiltä, eikä se anna meille yhtään mitään. Samaa sukupuolta olevien liitto pysyy puhekielessä homoliittona, vaikka se juridisesti noussee avioliiton tasolle. Mutta vain juridisesti.

Muuten olen sitä mieltä ettei Suomen ole syytä seurata Ruotsia missään eikä millään sektorilla paitsi aseteknologian kehittämisessä. Ruotsi on maailman tekopyhin yhteiskunta. Mm sitä luokassa Sosiologiset perversiot.

Ilmoitat että näkemyksesi avioliitosta on myös puolueesi näkemys. Tuota en tiennyt. Hyvä että herätit ajoissa ennen vaaleja. Vaihdankin heti puoluetta.

Luna (nimimerkki)

Paljon plussaa uskalluksesta tarttua tähän tulenarkaan aiheeseen! Keskustelussa on unohtunut, että kyse on ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta. Niin surullisen moni on sitä mieltä, että samat oikeudet eivät kuulu kaikille.

Uskon vakaasti, että kaikkien kuuluu olla tasa-arvoisia lain edessä ja syrjintää ei saa sallia. Näin siitä huolimatta, vaikka en jostakin ihmisryhmästä tykkäisi tai he ovat mielestäni väärässä - kyllä ihmisoikeudet Kristillisdemokraateillekin kuuluvat.

Vieras (nimimerkki)

Kuuluuko oikeudet myös minulle? Saanko mennä naimisiin naapurin Musti-koiran kanssa? Rakastamme toisiamme todella paljon ja haluamme viedä suhteen aivan uudelle tasolle. Jos oikeasti rakastamme toisiamme, niin kyllä me saamme mennä naimisiin.

Luna (nimimerkki)

IHMISoikeudet eivät Musti-koiralle kuulu. Musti-koiralle kuuluvat eläinten oikeudet, joihin kuuluu suojautuminen naapurin inhottavalta eläimiinsekaantujalta.

En ymmärrä, mitä kahden itsenäisen, aikuisen ihmisen välisellä rakkaudella on eläimiin sekaantumisen, pedofilian, auton luvattoman käyttöönoton ym. kanssa.

Vieras (nimimerkki)

Joo mutta koulussahan opetetaan että ihmisetkin ovat eläimiä ja ollaanhan me "ihmiset" ja "koirat" polveuduttu samasta eliöstä joskus hemmetin kauan aikaa sitten.

Homothan käyttävät tätä hienoa rakkausargumenttiä niin miksen minäkin, jos homot saavat solmia avioliiton keskenään niin saan minäkin Mustin kanssa.

Luna (nimimerkki)

Avioliitto on kahden aikuisen, ei sukua toisilleen olevan ihmisen välinen, omasta vapaasta tahdosta solmittu liitto. Miksi edes puhumme moniavioisuudesta, pedofiliasta, insestistä, eläimiin sekaantumisesta?

Trollata saa vapaasti, mutta kun suuri osa täällä vaahtoavista "isänmaan toivoista" ei valitettavasti edes ole trolleja. :(

Masinoija (nimimerkki)
Kunhan kysyn (nimimerkki)

Mitä tekemistä seksuaalisella kiihottumisellasi koirista on sen asian kanssa että kaksi ihmistä haluavat solmia avioliiton? Kiitos jo etukäteen älykkäästä vastauksestasi.

Jenna (nimimerkki)

Lasten - vauvojen - oikeus? Poikavauvan oikeus tulla sijoitetuksi kahden mieshomon objektiksi? Vauva on aina objekti, mutta kuka tai ketkä ovat soveliaita subjekteja?

Vieras (nimimerkki)

Joo nyt on vapaat ajat, että jos mieli tekee nii saa mennä harrastamaan seksiä lehmien kanssa niitylle ja saa myös mennä naimisiin niiden kanssa. Oikeudet myös eläimille ja muille mutiaisille jos homotkin saavat!

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Lisää vastaavanlaisia Kokoomuslaisia ehdokkaita vaan, niin kannatus sataa Perussuomalaisille!

Ensinnäkin, avioliitto ei ole ihmisoikeuskysymys, eikä myöskään lapsen adoptointi! Toiseksi, mikä ihmeen kiire nykyisellä sukupolvella on murentaa 2000 vuotta vanhoja hyväksi havaittuja arvoja nyt? Koskaan aiemmin ei yhteiskuntahistoriassa ole homoutta hyväksytty yhteiskunnan aikana vihkiseremonian ym. muodosa kuin viimevuosina. Nyt tätä "kehitystä" halutaan myös Suomeen.

Koska Perussuomalaiset tulevat voittamaan eduskuntavaalit, he eivät tule hyväksymään hallitusneuvotteluissa tälläistä sontaa ja saatte olla varmoja ettei se jää muiden puolueiden kynnyskysymykseksi! Kokoomus sahaa omaa oksaansa sillä se menettää perinteisten perhearvojen äänestäjiä tällaisilla kampanjoilla.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Turhaan elvistelet. Mikäli tämän kysymyksen hyväksyminen olisi persujen hallitukseen pääsyn ehtona, kääntäisitte kelkkanne niin nopsaaan, että jalaksista kipinät sinkoilisi.

Lisäksi Soinu ja Hauwel nähtäisiin uutisissa hymyilemässä ja nyökyttelemässä hyväksyvästi tutustumismatkallaan Setan toimistolle ja Dtm:n

Vieras (nimimerkki)

Oletkohan ihan varma. Jos olet, olet todennäköisimmin erittäin väärässä.

kylähullu (nimimerkki)

Kuule, jos syytät kritittyjä Seta-iskusta niin sulla on kyllä mennyt pahasti puurot ja vellit sekaisin. Me emme hyväksy väkivaltaa tai ilkivaltaa, emme vaikka vastustaisimmekin homoliittoja.

Vieras (nimimerkki)

Miehen puhetta!

M-T Heikka

Hetamaj paskat välittää suomalaisista arvoista. Hänhän on jostain Kosovosta.

Joku kertoi hänelle, että suomalaiset kuvittelivat tarjoavansa vain suojan sodalta pakolaisille. Ja kun uhka on ohitse, heidän palaavan kotimaahansa.

Minustakin se tuntui aivan luonnolliselta ajatukselta. Vaan ei, lisää vain lappaa ovista ja sontaluukuistakin, ja koko suku pitää saada viimeistä anoppia myöten raahatuksi vieraalle maalle.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Mitkäs ne suomalaiset arvot ovat? Menen huomenna kirjastoon kysyn onko siellä kirja jossa arvot ovat lueteltu, hyvähän minun on suomalaisena tutustua noihin arvoihin. Pitää hankkia se, kuka teoksen on toimittanut? Vai tarkoitatko sinun arvojasi? Niin kai sen on oltava koska minä olen suomalainen ja sinun arvosi eivät ole minun tunnu arvojani.

Vieras (nimimerkki)

Tämä oli selkeästi rasistinen kirjoitus. Vähän pitäisi miettiä raapustuksiaan vaikka kuinka tunteella menisi. Ihmetyttääkin vain miten muiden ihmisoikeudet saa yh:n näin raivon valtaan. Kuulepas nyt, ei siitä ole kauaakaan kun itsesi kaltaiset avioliiton ulkopuolella lapsineen elävät naisihmiset olivat samalla lailla näiden suurosten ja nurkkaloiden hampaissa.

Pekka Raukko

Huomauttaisin kuitenkin, että tässäkin blogauksessa on yksi persujen ehdokas esittänyt järkevän ja perustellun näkemyksen, joka on negatiivi sinun negatiivisesta maailmankuvastasi.

http://wonterghem.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49443-k...

secularhumanist (nimimerkki)

"Ensinnäkin, avioliitto ei ole ihmisoikeuskysymys"

Ilmeisesti ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ei ole kovin tuttu? Sen 16. artikla alkaa seuraavasti: "1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto--"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeuksien_yleis...

Avioliitto siis ON ihmisoikeuskysymys mitä suurimmassa määrin. Tuossa ei teknisesti edes puhuta mitään seksuaalisesta suuntautumisesta, vaan todetaan täysi-ikäisten miesten ja naisten oikeus solmia avioliitto. Ja toki ihmisoikeusjulistuskin heijastelee oman syntykontekstinsa arvoja, joten vaikka sitä rajattaisiin orientaatio-akselin mukaisesti, niin on perusteltua kysyä tällaisen rajauksen mielekkyyttä. Ihmisoikeudet ovat luonteeltaan universaaleja ja uskonnoista riippumattomia. Jo stoalaisilta löytyy maailmankansalaisuuden ajatus, joka on osaltaan vaikuttanut ihmisoikeuksien kehittymiseen ja kristinuskon käsityksiin asiasta.

Hetemaj´lle toivotan hyvää uutta vuotta ja menestystä vaalikampanjaan, ja ethän ota liian vakavasti noiden "tosi-isänmaallisina" esiintyvien kommentteja. Saavat häpeämään omaa suomalaisuuttani.

Jussi Heino

No kannattaa Persujen voittaa ensin ne vaalit kuitenkin. Neuvotellaan sitten vasta :)

Markus Lehtipuu

Elämässä ei ole mitään sukupuolineutraalia.

Kauan eläköön se pieni ero!

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jumankekka! Missä on Kyösti Pöysti???? Minä rakastan Pasilaa!!!!

Lenka (nimimerkki)

Näin on Markus, jopa hermafrodiitti on kaksineuvoinen. Sukupuolineutraali kasvatus hirvittää.

Mitä tulee homojen ja lesbojen liittoihin, ne ovat heidän oma asiansa, eikä heterojen. Sukupuolivietti on yksityisasia.

Pekka Raukko

Eikö teillä sukupuolivietti pysy aikuisten välisenä asiana, vaan sotkette omat ja ehkä naapurinkin lapset siihen?

Jenna (nimimerkki)

Sukupuolilla on perustellut, evolutiiviset erot. Satojen miljoonien vuosien aikana sukupuolieroihin perustuva, suvullinen lisääntyminen on käytännössä todistanut tarkoituksenmukaisuutensa. Homomiehet eivät keskenään saa jäkeläisiä, kuten eivät lesbonaisetkaan. Eivät ole koskaan saaneet.

Tavoitteena selkeästi on avioliitto-statuksen myöntäminen. Seuraava askel on "sukupuolineutraali" adoptio-oikeus. Seuraavana on "tasa-arvoinen" adoptio-oikeus. Tulevaisuudessa "tasa-arvoisesta adoptio-oikeudesta" olisi faktisesti seurattava lisääntymiseen kykenevien pariskuntien eli normaalien eli heteroiden velvollisuus tuottaa riittävästi vauvoja homoparien kasvatettaviksi. Ettei tasa-arvoa loukattaisi ja syyllistyttäisi erilaisiin "vastaisuuksiin".
Pahin olisi tietenkin FOBIA. Joskus muinaisuudessa fobia oli ns. irrationaalinen, suhteeton pelko näennäisesti harmitonta asiaa kohtaan. Fobia on lääketietessä, psykiatriassa määritelty sairaus - nykyään siitä on propagandisesti haluttu luoda synonyymi esimerkiksi vihalle. Julkisuudessa on kuultu jopa uuden naispiispan tuomitsevan, siis tuomitsevan homofobian. Foobisuus homoseksuaalisuutta ja homoseksuaaleja kohtaan on kuitenkin äärimmäisen harvinaista. Sen sijaan em. asioista pitämättömyys ei toden totta ole fobiaa.

Ei ole kauan siitä kun homous luokiteltiin sairaudeksi. Tämä saatiin sairausluokituksesta poistettua, mutta nykyään homot ja homouden puolestapuhujat itse leimaavat heterouden suosijat foobikoiksi, sairaiksi.

Entisistä uhreiksi ilmoittautuneista on nopeasti tullut inkvisiittoreita!

Jussi Heino

Heh, Mikähän näitä ihmisiä vaivaa kun elävät ihan omassa maailmassaan. Vai ei saa homomiehet lapsia? No minulla on 2 ihan itse siittämää ja miehelläni myös. Joten käyttäkääpä niin aivosolujanne ja lakatkaa uskomasta satuihin sekä omiin järjenvastaisiin kehäpäätelmiinne.

Masinoija (nimimerkki)

"Sukupuolilla on perustellut, evolutiiviset erot. Satojen miljoonien vuosien aikana sukupuolieroihin perustuva, suvullinen lisääntyminen on käytännössä todistanut tarkoituksenmukaisuutensa. Homomiehet eivät keskenään saa jäkeläisiä, kuten eivät lesbonaisetkaan. Eivät ole koskaan saaneet."

Kun näissä keskusteluissa joku käyttää sanaa "evolutiivinen", voi olla aika varma siitä, että tulossa on käsittämätöntä tuubaa jolla ei ole mitään tekemistä biologian, evoluution, genetiikan tai etologian kanssa.

Ihan ensimmäisenä haluaisin kysyä, että jos kerran kyseessä on niin totaalisen "luonnonvastainen ja epä-evolutiivinen" asia kuin kuvittelet, miten ihmeessä sitä sitten on esiintynyt esihistoriasta nykypäivään ja miten ihmeessä sitä esiintyy läpi eläinkunnan? Mikäli traitti olisi niin hyödytön tai haitallinen, että se estäisi lisääntymisen, miksei se ole karsiutunut ja jalostunut pois?

Ihmisen seksuaalisuudesta kiinnostuneille suosittelen seuraavaa kirjaa: http://www.sexatdawn.com/

Kaija Kuopila (nimimerkki)

Homot hormoonihoitoon. Lapset on suojattava homoilta ja lapakoilta.

Petri Paavola

Minua ihmetyttää se kuinka ilkeämielisesti monet suhtautuvat Hetemaj Fatbardheen. Aikuiset ihmiset laukovat suustaan älyttömyyksiä, siksi kun ovat eri mieltä hänen kanssaan. Jotkut jopa Raamatun ja uskovaisuuden takaa "lyövät" häntä.

En ole samaa mieltä kun Hetemaj, sillä myös itse uskon, että homous ja lesbous on syntiä ja luonnotonta sukupuoliyhteyttä, sillä sen sanoo Raamattu, Jumalan sana aivan selvästi. En silti kuitenkaan halua ilkeillä Fatbardheelle, sillä Jeesuksen mukaan meidän tulee rakastaa lähimmäisiämme ja kunnioittaa heitä, vaikka emme olisikaan samaa mieltä lähimmäisemme kanssa.

On ilkeämielistä nimitellä Fatbardheeta ja käskeä häntä lähtemään Suomesta, vain sen tähden että on eri mieltä hänen kanssaan. Kannattaa mennä peilin eteen miettimään mitä on sanottu sekä kannattaisi opetella kunnioittavasti puhumaan toisille. Olkoon jokaisella oikeus uskoonsa tai mielipiteeseensä, kunhan tuo sen esille muita kunnioittavalla tavalla.

Jeesus kehotti rakastamaan syntisiä ihmisiä sekä karttamaan syntiä. Ihminen on aina tärkeä ja lähimmäisen rakkauden arvoinen, vaikka hänen tekonsa ja mielipiteet ovat syntiä tai erilaisia kuin meidän teot ja ajatukset.

Homous on synti Raamatun mukaan selkeästi, mutta homo on lähimmäinen, jota tulee pitää lähimmäisenä.

Raamatun opetuksen mukaan häät, avioliitto sekä seksin harjoittaminen kuuluvat vain miehen ja naisen välille. Raamattu kertoo Jumalan luoneen miehen ja naisen sekä antaneen heille seksuaalisuuden lahjan suvun lisääntymiseen sekä seksuaalisen mielihyvän kokemiseksi. Seksi on siis Jumalan lahja ihmiselle! Terveen ja kypsän seksielämän salaisuuden avaimet ovat Jumalalla. Jumala loi miehen ja naisen omaksi kuvakseen ja antoi miehelle ja naiselle kauniin seksuaalisen lahjan pysyvään parisuhteeseen. Jokainen mies ja nainen saa harrastaa luonnollista seksiä pysyvässä parisuhteessa!

Raamattu ei kiellä seksiä, sillä onhan se Jumalan lahja miehelle ja naiselle pysyvään parisuhteeseen. Raamatun opetus seksin harjoittamisesta kuuluu miehen ja naisen väliseen pysyvään parisuhteeseen. Raamattu kieltää haureuden ja huoruuden, jota on esiaviollinen seksi, aviorikos, homous, lesbous ja kaikenlainen seksin harjoittaminen, joka on ristiriidassa Jumalan tahdon (Raamatun opetus) mukaisen seksielämän kanssa.

Raamatun yksiselitteinen kanta on, että homous on syntiä ja vastoin luonnollista Jumalan asettamaa järjestystä. Rakastan ja kunnioitan homoja lähimmäisinäni, mutta Jumalan sanan opetuksen perusteella homous on synti ja luonnonvastaista.

Homoseksuaaliset henkilöt sanovat, että he pyrkisivät tuomaan mahdollisimman monipuolisen näkemyksen lapsille esim. erilaisista perhemalleista ja seksuaalisuudesta. Tosiasia on että jokainen lapsi imee itseensä vaikutteita kasvuympäristöstään. Jos lapsi näkee kahden miehen (tai naisen) suutelevan ja hyväilevän tosiaan, niin totta kai se vaikuttaa lapsen kehitykseen. Hyvin todennäköisesti tällaisessa perheestä kasvaneesta lapsesta tulee homoseksuaali tai sitten jos hän valitsee heteroseksuaalisuuden, niin hän kuitenkin pitää epäluonnollista homoseksuaalisuutta luonnollisena. Lapsi kasvaa hyväksymään epäluonnollisuuden ja tämä ei ole koskaan tervettä kasvua, vaan epätervettä. Tietenkin lapsi voi olla muuten hyvinkin tasapainoinen, mutta epäluonnollisuuden hyväksyminen ei ole koskaan ihmiselle hyväksi. On täysin selvää, että kaksi äitiä ei korvaa isää, eikä kaksi isää korvaa äitiä.

Ei ole kysymys siitä, etteikö homoperhe rakastaisi lapsia, vaan siitä millaisen mallin lapset saavat seksuaalisesta rakkaudesta, jonka kuuluisi olla luonnollisen järjestyksen mukaan miehen ja naisen välinen. Luonnonjärjestyksen mukaan miehen ja naisen sukupuolielimet ovat luotu täydellisesti toinen toisiaan varten. Homoperheessä seksuaalisuuden malli on luonnoton.

Vain mies ja nainen yhdessä voivat saada lapsia, sillä tämä on luonnonjärjestyksen mukaista. Siksi homoperhe ei ole oikein. Ei ole kysymys siitä, että homoseksuaalit olisivat huonompia ihmisinä, vaan siitä että homoperhe elää vastoin luonnonjärjestystä.

Jussi Heino

Ensinnäkään mitä väliä on jollain satukirjalla kun puhutaan Suomen laista? Raamattu ei ole lakikirja. Se on täynnä kaikkeanlaista sekavaa eli se ei siihen edes sovi. Vai halutaanko orjuus palauttaa? Tottelemattomat lapset kivittää sekä huorintekijät? Saisitte hävetä uskovaiset kun Raamattu on täynnä järjenvastaisia kehoituksia ja kehtaatte sieltä poimia rusinoita pullasta. Pitäisi siivota ainakin koko satukirja, jottä nämä Ristot ja Päivit lopettaisivat syyttömien ihmisten syrjimiset ja typerän vouhkaamisen mielikuvitus asioilla.

Toiseksi luonto on täynnä homoutta ja siitä on paljonkin tutkimustietoutta.

Kolmanneksi tutkimukset osoittavat että 2 naista on keskimäärin parempi vanhempi lasten kannalta kuin heterot. Miespareista tutkimuksia ei ole tietääkseni tehty vielä.

Joten se miltä joltakin tuntuu olevan totuus tai Raamatussa lukee ei pidä olla mitään tekemistä Suomen lakien ja asetusten kanssa. Se on jämpti niin.

Vieras (nimimerkki)

Hei hintti, häpeisit ny ittees!

--------- (nimimerkki)

Petri Paavolan kommenttiin ei ole mitään lisäämistä. Napakymppi! Enemmän tälläista toisten kunnioittamista toivoisin tällekin foorumille.

Kalevi Kämäräinen (nimimerkki)

Risto Nurkkala 19:30:

Minkähän takia kirjoittajan pitäisi lähteä Suomesta?

Mielipiteen perusteella kovasti on meno Suomessa alkukantaista verrattuna USA:han (katsokaa kohta neljä Michael Bloomberg).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Kalevi Kämäräinen (nimimerkki)

Jostain syystä linkki tipahti pois kyydistä, mutta tässä se on.

http://www.jewishjournal.com/world/article/top_10_...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

perushamaslainen Malmilta (nimimerkki)

Hieno keskustelu. Hienoja ihmisiä ja mielipiteitä. Taas yksi esimerkki siitä, miksei netissä kannata keskustella mistään.

Vieras (nimimerkki)

Toivottavasti et pääse eduskuntaan.

Ja toivottavasti homoille ei koskaan anneta ulkoista adoptio-oikeutta.

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Mm. pedofiliassa puppelit ovat moninkertaisesti enemmän touhuamassa kuin heterot. Joskus näin tilastoja, joissa homot ovat suhteessa 20-kertaisesti useammin asialla.

Sama kuin antaisi kaalimaan pukin vartioitavaksi, kuin noin todennäköiselle pedofiiliporukalle lapsia. Nuo vihreiden iltalehtitoimittajatyttösten valikoivat "tutkimusuutiset" ovat SETAssa saneltuja.
http://www.pod.fi/drupal/?q=node/623

Seuraavassa linkissä on melkoisen huolestuttavaa tavaraa:
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1502263/p...

Em. valossa on surkeata kuinka typeriä päättäjiä ollaan taas saamassa päättämään yhteiskunnan murentamista ja ajamista päin persettä.

Kunhan kysyn (nimimerkki)

Ja sinulta jäänyt lääkkeet ottamatta???

Buddhisti (nimimerkki)

Olen useisti kuullut suomalaisystäviltäni siitä, että demokraattisissa maissa on ollaan ihmisoikeus ja tasa-arvoisia keskenään. Saa rohkeasti puhua/esittää mielipiteensä (verrattuna kolmansiin maihin).

Mutta kun mamut esim Hetemaj esittää mielepiteensä tai oman kantansa jostain asiasta, jos muut eivät tykkää, niin 'painukaa sinne mistä tulit!' tai 'mitäsä tuut tänne neuvomaan!'. Niinpä missä se sananvapaus? Pitääkö tosiaan lähteä pois täältä, jotta voidaan esittää asiansa? Onko jollakin ihmisillä niin heikko itsetuntoja?

Hei, PerSut! Gallupit eivät ole sama asiaa kuin eduskuntavaalit! Vaikka te ensvaalit voitatte, niin silti eduskunnassa on muita suurpuolueita, joten olette joko yhteistyössä muiden kanssa tai jökötätte omiinne eduskunnassa. Älä kuvittelette, että eduskunnassa saatte päättää kaiken (only in your dreams!).

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Hei Buddhisti ja kiitos tästä tärkeästä viestistä!!

M-T Heikka

Olet väärässä. Eihän kukaan ole kieltänyt ketään puhumasta pintababe-juttujaan. Sekin kuuluu taas sananvapauteen, että voimme sanoa, että miksi ette mene kotiinne. Se on vilpitön kysymys.

Minä ainakin tahtoisin palata Suomeen, jos joutuisin täältä pakolaiseksi jonnekin. Karjalaisetkin tahtoivat Suomeen, eivät tahtoneet jäädä Venäjälle.

Pentti Järvi

Pintababe?
Espanjaksi pinta= ulkonäkö. Siitäkö sait tuon kivan sanan pintababe?

Aku Ankka

Minusta ensimmäisen polven maahanmuuttajien, etenkään turvapaikanhakijoiden, ei ole korrektia alkaa neuvoa, kuinka Suomessa tulisi elää. Heidän kannattaisi suunnata energiansa sen maan asioiden korjaamiseen, josta ovat pakoon joutuneet lähtemään. Meillä suomalaisilla ei nimittäin ole aihetta uskoa, että nämä turvaan tuleet oikeasti haluaisivat rakentaa Suomea, vaan kyllä he haluavat vain rakentaa omaa etuaan ja omaa hyvinvointiaan. Näinpä onkin aika loogista, että kaunis nuori nainen, joka on saanut mediajulkisuutta, päätyy yrittämään eduskuntaan Kokoomuksen listoilta. Läpipääsystä voi olla iloa tälle naiselle ja Kokoomukselle, mutta ei mitään hyötyä suomalaisille. Suomalaisia edustamaan tarvitaan Suomen olot syvällisesti tuntevia, suomalaisen kansan erikoisluonteen ja historian tuntevia ihmisiä, joiden mielipiteet eivät ole epäloogista puutaheinää kuten tällä tytöllä: avioitumisvapaus "kyllä", kielivapaus "ei."

Vieras (nimimerkki)

Olen samaa mieltä.

Olen myös sitä mieltä että turvapaikanhakijoiden kuuluu palata takaisin kotimaahansa, kun olot parantuu. Lomailu kotimaassa on hyvä mittari paremmille ajoille ja jos voi lomailla siellä, voi myös palata.

Missään nimessä en halua noita ensimmäisen polven maahanmuuttajia eduskuntaan. Se pitäisi kieltää lailla.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Huoh, typeryys pitäisi kieltää lailla!

Kolmannentoista polven suomalainen (nimimerkki)

Minusta vanhemman vuosimallin mieshenkilöiden tulisi pystyä kuuntelemaan ja arvostamaan myös muiden mielipiteitä eikä pyrkiä tuputtamaan omia, ahtaita näkemyksiään muille.

Vieras (nimimerkki)

Eli jos on sattunut syntymään ulkomailla mutta muuttanut Suomeen vaikka 7-vuotiaana, ei silti ole koko elämässään oikeutettu puhumaan Suomen asioista, vaan pitäisi keskittyä asioihin jotka tapahtuvat siellä jossain jossa on lapsuutensa viettänyt? Monennenko polven maahanmuuttaja mielestäsi saa oikeuden keskustella Suomesta? Eikö 'Suomen olojen syvällinen tuntemus' tule Suomessa asumisesta eikä Suomessa syntymisestä?

ps. terkut puoluetoverillesi Belgiasta

Vieras (nimimerkki)

Oletko vieras vihervasuri vai muuten vain välkky?

ps. en tiennytkään että Muutos 2011 puolueella on ehdokas Belgiastakin.

Vieras (nimimerkki)

Hei Richard Järnefelt ja kiitos tästä tärkeästä viestistä!!!!#1!!

UrpoT (nimimerkki)

Onhan se outoa, että jotkut tahot luulevat kykenevänsä päättämään ketkä kaksi ihmistä avioliittoon voivat mennä?

Sivistysvaltiossa avioliittoon ryhtymisen pitäisi olla kahden aikuisen ihmisen oma asia - mitä se kenellekään muulle mitenkään kuuluu?

Suomihan ei olekaan kuitenkaan sivistysvaltio vaan tällainen suolta karanneiden apinoiden kansakunta kuten yllä olevista kommenteista voidaan havaita.

Vieras (nimimerkki)

Toisin sanoen aviolittoa ei pitäisi edes olla olemassa. Vastustan kaikkien ihmisten avioitumista, siinä annetaan pikkusormi valtion kyttäykselle.

Vain ihmisten väliset sopimukset tulisi olla olemassa. Kaikille avioituneille pakkoavioero ja heti.

perushamaslainen Malmilta (nimimerkki)

Buddhisti: älä nyt jaksa.

Oikeasti 90% persuja mahdollisesti äänestävistä on joko niin darrassa tai sunnuntaikännissä, ettei muista/jaksa/kykene edes lähtemään uurnille. Ja vielä kun persuilla on vain Soini ja Halla-aho, niin on aika vaikeaa kerätä enemmän ääniä kuin vanhoilta tutuilta nimiltä kaikissa muissa vaalipiireissä. Se, että 1000 nettiräyhääjää tietää Simon Elon, ei oikein vielä riitä.

Vieras (nimimerkki)

Tämähän kommentti onkin täyttä tilastotietoa ja faktaa.

Lenka (nimimerkki)

Mieluummin 200 junttia eduskuntaan kuin 200 missiä, urheilijaa, tanssijaa, juppia, anarkistia, ja muita fantastisia julkkiksia.

On se helvettiä, että lakiasiainvaliokunnan puh.joht on tanssinopettaja! Haluatteko lisää esimerkkejä?

Kun muutin Suomeen, oli Kekkonen ja kuri kansanedustajilla, puheetkin kirjoittivat itse. Nyt eduskunta muistuttaa lastentarhaa, jokaisella 1-2 avustajaa paapomassa.

perushamaslainen Malmilta (nimimerkki)

Seuraavaksi kansan syvien rivien tuntija Richard Järnefeldt kertoo mitä mieltä minä, syntyperäinen suomalainen, olen esimerkiksi venäläisten mahdollisesta viisumivapaudesta tai saunan optimilämpötilasta. Ps, minun erikoisluonteeseeni ja historiaan ei kuulu esimerkiksi jääkiekon seuraaminen.

Petri Paavola

Pedofilia otettiin esille, siitä muutama sananen.

Katolisen kirkon sisällä on tapahtunut tuhansia pedofiili tapauksia, joissa katolisen kirkon työntekijä on hyväksikäyttänyt lapsia seksuaalisesti. Irvokasta tässä on se, että katolinen kirkko opettaa olevansa Jumalan seurakunta, jolla on kaikkein täyteläisin Kristuksen oppi. Katolisen kirkon papeista n. 60 000 ollut syytettyinä pedofiliasta. Neljän viimeisen vuosikymmenen aikana on Amerikassa  katolisen kirkon pappeja tuomittu syyllisiksi pedofiliaan 4100-4300 pappia, joista 80-90% on hyväksikäyttänyt poikia. Tämä puhuu katolisen kirkon sisällä olevien pappien suuresta ongelmasta, joka on homous sekä pedofilia. Katolisen kirkon pedofiili papeista 79% oli 25-29 vuoden iässä hyväksikäyttäessään lapsia seksuaalisesti. Papeista 56% sai syytteen yhden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 27% papeista sai syytteen kahden tai kolmen lapsen hyväksikäytöstä, 14% papeista sai syytteen neljän tai viiden lapsen hyväksikäytöstä, 3,45 papeista sai syytteen yli kymmenen lapsen hyväksikäytöstä. Hyväksikäytetyistä lapsista 50% oli iältään 11-14 vuotta, 27,3% oli iältään 15-17 vuotta, 16% oli iältään 8-10 vuotta ja lähes 6% oli iältään alle 7 vuotta. Hyväksikäytetyistä lapsista poikia oli 81% ja tyttöjä 19%. Pappien pedofiliasta 52,6% oli vaatteiden läpi koskettelua, 44,9% vaatteiden alta paljaan ihon koskettelua, 26% suuseksiä, 25,7% yhdyntää johtavaa hyväksikäyttöä. Hyväksikäyttämiset tapahtuivat monissa erilaisissa paikoissa kuten papin kotona tai seurakunnan tiloissa 40,9%, kirkossa 16,3%, lapsen kotona 12,4%, koulussa 10,3% ja autossa 9,8% sekä muissa paikoissa. Seitsemän prosenttia syytetyistä papeista oli kokenut itse seksuaalisen hyväksikäytön lapsena.

Näin suuret luvut ja irstas sekä perverssi käyttäytyminen katolisen kirkon sisällä kertoo suuresta ongelmasta sekä siitä, että katolisen kirkon instituutio on ihmisten muodostama uskonnollinen organisaatio, joka ei edusta Raamatun opettamaa seurakuntaa. On huomattavaa, että kysymys oli vain papeista ja pedofiliasta, eli tilastoissa ei näy nunnien ja pappien muut seksuaaliset rikkeet, joita on muun muassa lesbous ja homous sekä pappien ja nunnien seksisuhteet. Ikävää on se, että monet luulevat katolisen kirkon edustavan täyteläisintä kristinuskon kirkkoa tai seurakuntaa. Todellisuudessa katolinen kirkko on valhejäljitelmä Jumalan seurakunnasta.

Vuoden 2009 loppupuolella Irlannin eräs suosituimmista papeista "isä" Brian D'arcy oli eroskandaalin pyörteissä, koska hänen on sanottu suojelleen muutamia katolisia pedofiilipappeja. Murphy raportin mukaan Dublinin arkkihiippakunnassa on paljastunut ainakin viisi tapausta, jossa katolinen pappi on harjoittanut pedofiliaa. D'arcy vakuuttaa syyttömyyttään ettei tiedä mitään näistä pedofiilitapauksista, mutta todisteet ovat selvät, että nämä viisi pedofiilitapausta ovat tapahtuneita tosiasioita. Tutkimuksissa on paljastunut kahdeksan uutta pedofilia tapausta ja pedofilia on laajalle levinnyt koko Irlannin papistossa, kaikilla pappeuden tasoilla.

Katolinen kirkko opettaa Raamattua väärin monessa kohdassa ja muun muassa siinä kohden, missä he kieltävät kirkon papeiltansa oikeuden avioliittoon ja vaativat heiltä selibaattia. Jumala on luonut ihmiselle seksuaalisuuden ja antanut miehelle ja naiselle seksin harjoittamisen ihanaksi ja kauniiksi lahjaksi pysyvässä parisuhteessa (avioliitto). Koska katolinen kirkko vääristää Jumalan tahtoa tässä asiassa, niin sen seuraukset tulevat ilmi järkyttävällä tavalla mm. pedofiliana. Osasyy katolisen kirkon pappien pedofiliaan tulee väärän Raamatun opetuksen kautta. Tietenkin syitä on myös muita mm. pappien homoseksuaalisuus, joka tulee ilmi siinä, että hyväksikäytetyistä lapsista suurin osa on poikia. Pedofilia ja muut seksiskandaalit katolisen kirkon sisällä osoittavat myös sen, että on kysymys ihmisistä, jotka ovat seksuaalisten syntien orjia ja kysymyksessä on  ihmisten tekemän uskonnollisen organisaation ongelma. Katolinen kirkko ei edusta eikä ole Raamatun opettama Jumalan seurakunta, vaan sen valhejäljitelmä.
Katolisen kirkon sisällä vaikuttaa perversion henki, jonka kautta useat papit ovat käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen lapsia. Tällainen toiminta on rikollisuutta ihmisyyttä ja lapsia vastaan. Selvää on tietenkin se, että kaikkia tapauksia ei saada koskaan selville ja pedofilia on kirkon sisällä laajempaa kuin mitä tilastot kertovat. Kysymys on isosta ja laaja-alaisesta asiasta, joka on jatkunut vuosikausia kirkon sisällä. Protestanttisten kirkkojen pedofilia tilastot ovat myös murheellista kerrottavaa, siellä ei tosin pedofilia ole niin laajaa, mutta vaikuttaa kyllä.

Katolisen kirkon opetus pappien selibaatista, joka kieltää heitä menemästä naimisiin on varmasti yksi osasyy näin laajalle levinneeseen pedofiliaan. Kun ihmiseltä kieltää oikeuden terveeseen avioliiton seksielämään miehen ja vaimon välillä, niin se purkaantuu esiin usein kieroutuneena seksuaalisuutena. Koska katolinen pappi ei saa mennä naimisiin ja harjoittaa seksiä avioliitossa toisen aikuisen kanssa, niin hän kieroutuu ja alkaa toteuttamaan sisässään olevaa seksuaalisuutta kohdistamalla sen pikkulapsiin. Tämä on todella kieroutunutta seksuaalisuuta ja rikollista toimintaa sekä haureuden iljettävä synti.

Oikeassa Jumalan seurakunnassa, jossa rakastetaan Jumalaa ja lähimmäisiä, ei hyväksikäytetä lapsia seksuaalisesti. Laittomuuden ja luopumuksen hyväksyminen eri kirkkokunnissa mahdollistaa sen, että "seurakuntaan" tulee sisälle uskonnollisia ja sielullisia ihmisiä, jotka ovat perversioiden orjina. Nämä ihmiset pääsevät myös seurakunnan vastuupaikoille, koska herätysliikkeet eivät enää toimi Raamatun mukaisesti seurakunta palvelijoiden valitsemisessa, vaan valinnat tapahtuu usein lihan mukaan, ei Jumalan tahdon mukaan. Lopun ajan seurakunta ei peesaa maailman virtauksia, vaan seisoo vahvasti Jumalan sanan perustuksella sekä toimii sen mukaisesti.

On surullista että lapsemme joutuvat elämään perversion vallassa olevien aikuisten ihmisten maailmassa. Perversioon auttaa vain yksi keino, joka on parannuksen tekeminen ja Jeesukseen Kristukseen uskominen.

Vieras (nimimerkki)

Mielenkiintoista on, että suurin osa islam- ja muukalaiskammoisista vaikuttaa olevan Persuja. Persujen suuri johtaja ja messias Soini on katolilainen. Katolilaista uskontoa voisi sanoa huomattavasti paremmilla näytöillä pedofiiliuskonnoksi, kuin islamia. Ovatko siis Persut pedofilian kannattajia?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Myös Ajatollah Khomeini nai kymmenvuotiaan tytön ollessaan kaksikymmentäkahdeksan: Amir Taheri, The Spirit of Allah: Khomeini and the Islamic Revolution, Adler and Adler, 1986, 90-91.

Ja kutsui avioliittoa murrosikää lähestyvän tytön kanssa ”jumalalliseksi siunaukseksi”, ja neuvoi uskovia: ”Tehkää parhaanne varmistaaksenne, että tyttärenne eivät näkisi ensimmäistä vertansa kotonanne.” Taheri, 35.

Lisäksi Khomeinin mukaan mies voi harjoittaa seksiä jopa vauvan kanssa. (The Tahrirolvasyleh)

Tänä päivänäkin useissa maissa on normaalia avioitua jopa alle 10 vuotiaan lapsen kanssa ja olla sukupuoliyhteydessä. (esim. Jemen, Afganistan, Somalia ym ym)

HUOM. Ei islamkammoa, vaan faktaa. Missä katolilaisessa maassa valtion tahi kirkon päämies suosittelee alamaisilleen lapsiin yhtymistä?

Vieras (nimimerkki)

Aika hassua, että puolustelet oman esikuvasi Soinin uskonnon julmuuksia noinkin ärhäkäästi. Miksi? Jos olisit huolissasi pedofiliasta, voisit nostaa tämän yhdeksi tärkeimmistä asioistasi. Mutta niin et tee. Eli sun mielestä pedofiilit on ok, etenkin miespuoliset poikia raiskaavat, kunhan niiden uskonto on sinun hyväksymäsi. Olet säälittävä kaksinaismoralisti. Ja vielä erittäin julma.

Toisekseen, tiedätkö mikä ero muslimeilla on mennä naimisiin ja seksin aloittaminen naimisissa ollessa?

Jussi Noponen

Väärin, väärin ,väärin! Se että papit ovat käyttäneet hyväksi poikia ei tee papeista homoja!! Se tekee papeista pedofiileja ja ainoastaan pedofiileja. Jos pappi käyttää hyväkseen pikkutyttöjä se tekee papista pedofiilin, ei suinkaan heteroa!! Pedofilia on nimenomaan seksuaalista suuntautumista lapsiin, miten ihmeessä tää on niin vaikeaa käsittää? Jos on seksuaalisesti kiinnostunut pikkupojista ei suinkaan tarkoita että aikuinen mies voisi silloin yhtä hyvin olla halun kohteena ja päivastoin. Mä olen homo mutta en voisi ikinä maailmassa edes kuvitella mitään seksuaalista lapsen kanssa. Mä pidän miehistä enkä lapsista. Kaikki nää tutkimus tulokset on ihan vääristyneitä kun ei vieläkään kyetä tekemään eroa näiden asioiden välill, sitten näitten tutkmusten tuloksia tulkitaa ihan peestä. Jos namusetä Matilla on vaimo ja kaksi lasta, ja se käy lomalla vaikka Thaimaassa paikallisia pikkupoikia käyttämässä seksi sähläyksiinsä niin miten siitä Matista nyt yhtääkkiä homo väännetään? Kyse on kyllä ihan jostain muusta!!

Kalevi Kämäräinen (nimimerkki)

Richard Järnefelt 23:20:

Kyllä esimerkiksi Michiganin Yläniemelle menneet suomalaiset etsivät ensisijaisesti omaa etuaan ja omaa hyvinvointiaan mutta kuitenkin tulivat hyväksytyiksi USA:n (tässä tapauksessa Michiganin) rakentajina. Tytöttely on väheksymistä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Aku Ankka

Kalevi, ymmärrän ajatuksesi, mutta tokihan myönnät, että Michiganin suomalaisissa ja Kosovon albaaneissa on eroja. Nämä pakolaiset täällä meillä saivat hyvin paljon valmiina, ja heitä hyyssättiin ja hyvänäpidettiin, nostetiinpa tämäkin nainen mediajulkisuuteen ja tavallaan jo pedattiin hänelle eduskuntapaikkaa. Ihan ilman hänen omia ansioitaan.

Lisäksi vaikuttaa siltä, että neiti Hetemajn mielipiteet tuskin edes ovat hänen omiaan, vaan ne on muotoillut Kokoomuksen puoluetoimisto, joka tarvitsee a) nuoren pakkoruotsinpuolustajan, kun oma nuorisojärjestökin on lipsumassa kassakaappisopimuskesta, ja b) nuoren homojenmyötäilijän, jotta protektionismiin jämähtänyt Kokoomus voisi esiintyä edes arvoliberaalina. Eiköhän neiti Hetemajn ulostulo ole Taru Tujusen tai jonkun vastaavan myymälävarkaan suunnittelemaa.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Historia toistaa itseään. Sitä on joskus hyvä muistaa, niin kauan kuin olemme vielä enemmistö ja äänestyksiä pidetään. Säätiöt ostavat lipeviä ja hyvännäköisiä ihmisiä edustustehtäviin. Silloin ei merkitse mitään, mikä ihmisen tausta tai tavoite on. Jokainenhan sitä hyvän päälle ymmärtää, jos saa rikkaan sponsorin.

Olen tuosta pakolaisen kotimaahan palaamisesta aika samoilla linjoilla kuin Richard. Voitaisiinko ajatella, että vaihtaisimme mamut ja änkyrähurrit ruotsinsuomalaisiin? Tarjottaisiin kotiin palaaville kunnon mamu-kohtelu ja Ruotsin valtio maksaisi ikääntyneiden eläkkeet.

Hetemaijn ongelma on, että hänestä on tullut sponsoriensa maskotti Suomen enemmistöä vastaan. Se on kovin epäkiitollista, mutta hän ei nuoruutensa takia vielä ymmärrä sitä.

Skid row (nimimerkki)

Tutkimusten mukaan sateenkaariperheissä kasvaa aivan yhtä ehyitä – keskimäärin jopa tasapainoisempia lapsia kuin niin sanotuissa normaaleissa perheissä. Voit lukea lisää aiheesta täältä:

Joo, todella kattavaa tutkimista, nyt voidaan olla huoleti. Eihän lapsi myöskään isää tarvitse jne, nämähän on näitä asenteita mitä saamme kuulla jatkuvasti. Valitettavasti lapset eivät voi valita vanhempiaan ja ei heidän oikeuksiaan tässä maassa kovinkaan moni puolusta. Keskustellaan vain aikuisten oikeuksista, isän ja äidin.

Vieras (nimimerkki)

"Joo, todella kattavaa tutkimista, nyt voidaan olla huoleti. Eihän lapsi myöskään isää tarvitse jne, nämähän on näitä asenteita mitä saamme kuulla jatkuvasti. Valitettavasti lapset eivät voi valita vanhempiaan ja ei heidän oikeuksiaan tässä maassa kovinkaan moni puolusta. Keskustellaan vain aikuisten oikeuksista, isän ja äidin."

Kannattaa aina muistaa se, että esimerkiksi naisparien hedelmöityshoitoa käsittelevän lain mielenosoituksessa oli mukana sekä nuoria että aikuisia sateenkaariperheiden lapsia. Osoittamassa mieltä hedelmöityshoidon puolesta.

Mitä jos kysyttäisiin heiltä, eikä luuloteltaisi Pirkon ja Penan kanssa sillä maalaisjärjellä, että miten kamalaa niillä lapsilla ihan varmasti on, kyllä myö tiijetään.

mää (nimimerkki)

Olipa hyvä kirjoitus. Minulla on kunnia asua Uudellamaalla, joten saan äänestää Soinia. Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla

Juhani Kahela

Maailman ainoan oikeistolaisen kommunistipuoleen ehdokas julki tuo älyn väläyksiään. Jos uudistusta tarvitaan, niin tehdään se kerralla ja kunnolla. Säädetään laki lajineutraalista avioliitosta. Silloin moni voisi onnellisesti ja virallisesti avioutua lemmikkikoiransa, -kissansa jne kanssa. Eläköön kehitys.

Kehitysoppi (nimimerkki)

Silloinhan saataisiin lopultakin kehitettyä mm. aito poliisikoira...

M-T Heikka

Jannen kommentti, johon yritin vastata, oli poistettu.

Se käsitteli sitä, että kun yksi tässä ketjussa oli lausunut ihmetyksensä, miksi pakolaiset eivät palaa kotiin, se sitten yleistetään kaikkia koskevaklsi "persuiluksi".

Minullekin jäi se kysymys mieleeni, ja mielestäni ei ole röyhkeää kysyä, että miksi.

Olisi nluonnollista palata kotimaahansa, jos on sieltä pakolaiseksi joutunut.

Sen ymmärtäisi, että muutama jäisikin, esimerkiksi löydettyään rakkaansa täältä, mutta miksi he melkein kaikki jäävät. Ja miksi vielä koko suku pitää saada tänne.

Ei ole mitään rasismia ihmetellä moista asiaa.

Onko kyse rahasta?

M-T Heikka

Joku sanoi sinua ylimieliseksi. Miksi et vastaa. Rahanko vuoksi jäätte yleensä Suomeen.

Minusta olisi luonnollista, että oma rakas isänmaa vetäisi.

Sivu 1 | 2 | 3 | »

Toimituksen poiminnat