fatbardhehetemaj

Pyhien kirjojen valitut palat

Homoilta tosiaankin oli varmaan yksi vuoden merkittävimmistä poliittisista ja yhteiskunnallisista tapahtumista. Toisaalta on hyvä, että tällaisista asioista keskustellaan, mutta minun on ainakin todettava, että homoilta jätti todella karvaan maun suuhuni. Keskustelun jälkeen tunsin itseni todella surulliseksi; joku on oikeasti sitä mieltä, että joidenkin pitäisi elää kaltereidentakaista elämää. Räsänenhän ihmetteli ääneen, miksi homoseksuaalit käyttäytyvät tunteidensa mukaisesti.

Nykyisin poliittinen keskustelu on täysin järjetöntä. Raamattu sanoo sitä, Koraani tätä, yhteiskunta tuota, agnostikkoa ei kiinnosta ja ateisti nauraa.

Raamatussa homoseksuaalista käyttäytymistä ei hyväksytä, vaan siitä seuraa kuolemantuomio. Juutalaisuudessakin lähdetään samasta lähtökohdasta. Koraanissa taas asiaan ei oteta suoraa kantaa, mutta useimmissa muslimimaissa homoseksuaali saa kuolemantuomion, sillä avioliiton ulkopuolinen seksi on kiellettyä ja siitä aiheutuvat rangaistukset ovat julmia ja ihmisoikeuksia polkevia. Koraanin mukaan kaikista päihteistä tulee kieltäytyä. Näiden käyttöä kuitenkin perustellaan ”modernin muslimin” käsitteellä. Valitettavasti Koraani ei tällaista käsitystä tunne. Koraanissa kirjaimellisesti sanotaan, että muslimin on rukoiltava 5 kertaa päivässä. Muuten koittaa kadotus.

Uskonnot ovat jossain mielessä hyvin pelottavia. Millainen olisikaan maailma, missä emme saisi toteuttaa itseämme tai nauttia näistä vähäisistä vuosistamme, jotka meille on suotu? Nyt eri uskovaisten ryhmät nokittelevat toisiaan ja yrittävät esiintyä kovin humaaneina. Yhdenkään mainitsemistani uskonnoista ihmiskäsitys seksuaalisuuden suhteen ei ole humaani, päinvastoin. Kaikilla tulisi olla yhtäläiset oikeudet adoptoida ja tulla vihityksi kirkossa seksuaaliseen identiteettiin, sosiaaliseen asemaan, ammattiin, sukupuoleen tai poliittiseen mielipiteeseen katsomatta.

Mielestäni suurin ongelma on - syyttäviä sormia osoittamatta - tiettyjen tahojen vankka uskomus siihen, että tasaamalla ihmisten välistä jo ennestään syvää kuilua, vieraannutaan kristillisistä arvoista ja luovutaan Jumalan sanasta. Jumala on puhunut muustakin kuin avioliitosta miehen ja naisen välisenä liittona. Kristinuskon Jumala muun muassa opettaa rakastamaan lähimmäistään ja kohtelemaan ihmisiä niin kuin haluaisi muiden kohtelevan itseään.

Jos tulkitaan mitä tahansa kirjaa fundamentalistisesti, ei meille jäisi paljoakaan tehtävää. Elämämme olisi hyvin normalisoitua ja arvotettua. Tämä sama Jumala on kuitenkin sanonut, että sapattina työskentelevä tulisi surmata. Sama Jumala on sanonut, että mies saa myydä tyttärensä ja omistaa orjia. Näistä aikansa eläneistä ajatuksista on luovuttu jo kauan sitten ja hyvä niin.

Tästä voidaan kuitenkin todeta, että yhteiskunta ja ihmiset ovat jo kauan muokanneet uskontoa ja tulkinneet Raamatun sanaa toisin kuin mitä siinä kirjaimellisesti lukee. Homoseksuaalisuutta ei tuomita Raamatussa yhtä suoraan kuin esimerkiksi pettämistä. En voi kuin ihmetellä monta sataa vuotta sitten eläneiden ihmisten suvaitsevuutta. He totesivat, että ihminen ei voi omistaa tai kaupata toista ihmistä. Orjuus kiellettiin vastoin Jumalan sanaa eikä se herättänyt samanlaista skandaalia kuin kysymys homoudesta nykypäivänä.

Ihmettelenkin, miksi tässä kysymyksessä on juurruttu samoihin aikoihin luotuun ajatukseen? Niin moni muu dogmi on tuotu nykypäivään. Lähetys- ja diakoniatyötä esimerkiksi harjoitetaan keinoin, joita ei Raamatussa hyväksytä. Kaikki saavat hakea leipää leipäjonosta - eivät ainoastaan "köyhät ja kurjat" - eikä varakkaammilta katkaista kättä heidän ahneutensa vuoksi, jos he jonon perälle eksyvät.

Kristinusko on jo kauan sitten lakannut olemasta sellainen kuin mitä se oli 2000 vuotta sitten. Kaiken tämän jälkeen kysymys homoseksuaalisuudesta tuntuu olevan ylitsepääsemätön. Se on minusta huvittavaa. Toki jokainen saa päättää, mihin uskoo. Kenelläkään ei ole oikeutta yliviivata tätä. Paitsi jos uskoo orjakauppaan. Sen tuomitsee suoralta kädeltä niin homoseksuaali kuin Päivi Räsänenkin, vaikka sellaista ihmistä tukisi useampi kohta Raamatusta kuin homoseksuaalisuutta vastustavaa.

Jos on olemassa yksi paikka niille, jotka tekevät oikein, ja toinen niille, jotka tekevät väärin, niin tulemme olemaan myös tuonpuoleisessa kaikki yhdessä sekasortoisessa syssyssä. Nimenomaan siellä väärässä paikassa. Kukapa ei olisi joskus tehnyt syntiä? Olisiko jo aika luopua uusien ennakkoluulojen ja -käsitysten kylvämisestä? Niitä on ihan tarpeeksi muutenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Synninteon saa anteeksi, mikäli on uskominen entistä Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovista.

Katsellessani televisiosta uuden arkkipiispan vihkiäistilaisuutta, siinä Huovinen antoi kirkkokansan synnit anteeksi.

Jäin miettimään, että miten kauan ne synnit olisi anteeksi annettu, olisiko kirkon rappusille saakka tai ehkä kotiin asti.

Jos kotimatkalla sattuisi jäämään bussin alle, olisi taivaspaikka varma.

Moraalittomia tekoja ei saa anteeksi.

Hyvä esimerkki on Jeesus Nasaretilainen, hän teki moraalittomia tekoja juutalaisten ylipappien mielestä, jokainen meistä tietää miten siinä kävi.

Meillä on vielä tämän nykyisen eduskunnan aikana mahdollisuus päästä näkemään sekin, saako entinen pääministeri anteeksi moraalittoman teon, kun itselleen rahaa Rayn kassasta nosti.

Tämä anteeksianto on eduskunnan kädessä, on mielenkiintoista nähdä miten moraalikäsitys tulkitaan siellä missä säädetään lait moraalittomien tekojen suhteen.

Oikea rakkaus, mitä se on.

Onko unohtunut ihmisiltä rakkauden perusolemus.

Kuuluuko rakkauteen torjunta, kansanedustaja Päivi Räsänen suvaitsee homoseksuaalit mutta torjuu heidät, eikö rakkauden torjunta ole sitä paljon puhuttua syntiä, niin mutta nehän saa aina anteeksi.

Olen varma siitä asiasta, että rakkauden apostoli Paavali kääntyilee levottomana, joko taivaassa tai haudassaan, siitä ei voi olla täysin varma, kummassa.

Eikö olisi suuri rakkauden teko ottaa homoseksuaalit kirkon yhteyteen tasavertaisina muiden syntisten kanssa.

Synnit saa aina anteeksi, jos homous tai lesbous on syntiä, piispa antaa kirkkoreissulla anteeksi.

Mutta moraaliton teko on anteeksiantamaton, ettekö te jotka sanotte homoutta synniksi ja moraalittomaksi teoksi, tee saman asian minkä ylipapit tekivät Jeesukselle, kun Jeesus toimi ylipappien mielestä moraalittomasti , puidessaan viljaa sapattina tai teki ”taikoja” parantamalla sairaita.

Oletteko valmiit samaan, naulitsemaan homot ristille.

Kun homoseksuaali sanoo ja tunnustaa homoutensa, hän samalla asettuu ihmisten hyväksynnän kohteeksi, torjutko hänet vai otatko avosylin vastaan, suvaitsevaisuuden ja rakkauden pyhimpään, suomalaiseen yhteiskuntaan, kirkkoon ja kirkon alttarille.

Tätä on hyvä miettiä, itsekukin tekee omat valintansa rakkauden suhteen, minun mielestä ei ole oikeaa rakkautta, on vain rakkautta ylikaiken.

Onko rakkautemme valikoivaa?

Sanoiko Paavali: ”Rakkaus valikoi”.?.

Valikoivan rakkauden hyvä esimerkki on seuraava kansan viisaus: ”Kyllä susiemokin rakastaa poikasiaan”.

Vieras (nimimerkki)

Miten ois noi kappaleenvaihdot?

Fatbardhe (nimimerkki)

Moi,

En ymmärrä miksi tuossa ei ole kappalaeenvaihtoa. Täytyy ottaa selvää asiasta.

T: Fade

Veli Hyvönen (nimimerkki)

Odottaisin sinulta yhtä tarkkasilmäistä analyysia myös omasta uskonnostasi, joka käsittääkseni on islam. On helppo arvostella toisten uskontoja, koska oma on aina se oikea ja pyhä.

Itse pidän islamia pahimmin viallisena uskontona ja väärennöksenä kristinuskosta.

Tässä siis oma uskontosi on näkemykseni mukaan väärennös ja huonompi versio kristinuskosta.

Toivoisin, että heti huomispäivänä kun olet toipunut juhlasamppanjasta, kiireellisesti kirjoittaisit reilusti miten islam on paitsi uskonto, myös yhteiskuntajärjestelmä jonka tavoitteena ei ole vähempää kuin maailmanlaajuinen kalifaatti.

Valitettavasti tuo kalifaatti on epäonnistunut sekä yhteiskuntajärjestelmänä että uskontona koko maailmassa, sillä se tuottaa kaaoottisia yhteiskuntia ja fanaattisia itsemurhaterroristeja, jotka ovat silmiä räpäyttämättä valmiita silpomaan hengiltä väärin ajattelevat perheineen.

Veli Hyvönen
Vantaa

Fägäri (nimimerkki)

Katso Fade, löytyykö ohjeita kappalejakoon Koraanista heti pomminteko-ohjeiden jälkeen?

Toimituksen poiminnat