fatbardhehetemaj

Vastustan seksin ostamisen täyskieltoa

Ruotsi kielsi seksin ostamisen vuonna 1999, Norja ja Islanti vuonna 2009. Suuressa osassa EU-maita seksipalveluiden osto ja myynti on kuitenkin laillista (Tanskassa, Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Luxemburgissa). Saksassa, Hollannissa ja Itävallassa jopa bordellit ovat laillisia. Suuntaus EU:ssa on kohti aikuisten vapaaehtoisen seksityön laillistamista sekä seksipalvelujen kaupan ja ihmiskaupan luokittelemista jo lähtökohtaisesti eri asioiksi.

Suomessa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on valmistellut esitystä, jolla seksin ostamisesta tehtäisiin rikos. Ihmiskaupan torjunta on yksi tärkeimpiä tavoitteita lakiehdotuksessa, mutta en ole löytänyt perustetta miksi prostituution ja ihmiskaupan väliin vedetään Suomessa yhtäläisyysmerkki. Ministerin linja on ristiriidassa alan tutkijoiden, seksialan työläisten, suomalaisten enemmistön ja YK:n näkemysten kanssa.

 Ongelmat lisääntyvät prostituution laittomuuden myötä

Seksin ostamisen täyskielto ei vähentäisi Suomessa prostituutiota. Niin ei ole käynyt Ruotsissa tai Norjassa. Esimerkiksi Ruotsin mallista Cambridgessa väitellyt Jay Levy pitää lakia epäonnistuneena, mutta poliittinen konsensus on vain niin vahva, ettei virhettä haluta myöntää. Katuprostituutio on kyllä puolittunut Ruotsissa, mutta sehän ei ole ollut Suomessa muutamaa paikkaa lukuun ottamatta ongelma.

Prostituution kriminalisointi lisää siihen liittyvää muuta rikollisuutta ja tukee järjestäytyneen rikollisuuden aseman vahvistumista Suomessa. Lakimuutos siirtäisi prostituution syvemmälle maan alle ja tekisi tilanteen aiempaakin vaarallisemmaksi palveluiden tarjoajille ja asiakkaille. Prostituution painuminen maan alle vaikeuttaa ja heikentää seksuaalisen ihmiskauppa- ja paritusrikosten tutkintaa, koska se vähentää näiden palvelujen ostajien halukkuutta toimia yhteistyössä poliisin kanssa rikollisuutta selvitettäessä.

Seksin ostamisen täyskielto on moralistien hössötystä 

Aikuisilla kansalaisilla on oikeus tehdä keskenään mitä he haluavat, kunhan he eivät vahingoita muita ihmisiä. Seksin ostamisen täyskielto kiillottaisi yhteiskunnan moraalikilpeä, mutta konkreettinen hyöty jäisi olemattomaksi. Täyskiellosta on enemmän haittaa kun hyötyä, eikä se edistä sen paremmin seksin myyjien kuin ostajienkaan ihmis- ja perusoikeuksia tai vähennä turvallisuus- ja terveysriskejä.

Ihmisoikeusrikkomukset ovat iso ja sydäntä särkevä ongelma, mutta niitä ei ratkaista tällä lakimuutoksella. Suomessa seksin ostaminen alaikäiseltä tai parituksen tai ihmiskaupan uhrilta on jo nyt kiellettyä ja rikollista, ja näin pitää tietysti ollakin. Prostituution lopettamiseen tähtäävä missio on kuitenkin epärealistisuudessaan surkuhupaisa.

Minä kannatan Maailman terveysjärjestö WHO:n suositusta dekriminalisoida seksityö kaikissa maailman maissa. Kannatan siis sitä, että yhteisymmärryksessä tapahtuvaa seksikauppaa koskeva kriminaalipoliittinen säätely purettaisiin. Tämä mahdollistaisi paremman seksikaupan lieveilmiöihin puuttumisen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Täydellisen samaa mieltä. Ensinnäkin kun pidän hyvin kyseenalaisena sitä, että täysi-ikäisten ihmisten tekemisiin puututaan lailla silloin kun kyseessä on vapaaehtoinen ja molempien osapuolten intressejä palveleva toiminta. Toisekseen tuollainen täyskielto ainostaan vie homman kulissien taakse ja vie seksikaupan rikollisiin käsiin.
Nyt on muistettava se, että iso osa suomalaisistakin seksityöläisistä tekee hommaa vapaaehtoisesti ja itsenäisesti. Keneltä se on pois? Ei yhtään keneltäkään.
Ihmiskauppaan tulee puuttua ja ihmiskaupan torjuntaan on saatava lisää resursseja, mutta seksin ostamisen kieltäminen ainoastaan rajoittaa viranomaisten resursseja ja tekee rikollisiksi ne, jotka voisivat olla avainasemassa ihmiskaupan torunnassa, eli asiakkaat.

Itse olen ehdottanut monessakin eri yhteydessä ihmiskaupan kitkemisen lääkkeeksi sitä, että madallettaisiin asiakkaitten kynnystä ilmoittaa anonyymisti, jos he epäilisivät törmänneensä ihmiskaupan uhrina prostituoituna toimivaan naiseen.

Martti Laines

"n asiakkaitten kynnystä ilmoittaa anonyymisti, jos he epäilisivät törmänneensä ihmiskaupan uhrina prostituoituna toimivaan naiseen."

Miksi miesprostituoitujen oikeudet ovat mielestäsi lähtökohtaisesti vähempiarvoisia?

Hannu Rainesto

Kannatamme Punakaartissa myös vapaata seksikaupaa, silloin voisimme tehdä tarjouksiamme lennossa. Voisimme pitää tarjouskampanjoita ja kilpailuttaa hintoja vapaammin. Laatusertifikaateilla saisi paremman hinnan ja ilman sertifikaatteja olisi halvemman tavaran markkinat.
Jos jotain pitää kieltää, kieltäisimme kieltävän vastauksen ja tarjouksen antamisen.

Cenita Sajaniemi

Ehdotan että molemmat, S- ja K-kaupat, ottavat UUDET tuotteet myymälöihinsä.

Cenita Sajaniemi

Pulleat nuuskaa käyttävät seksiorjat ?

Olet melkoinen satusetä, huh huh.. vai oletko aikonut täystyöllistää omat ja tuttavien lapset?

Harkitse vielä.

Pekka Heliste

Ei Ruotsikaan kieltänyt avioliittoa, joka on yksi seksinostamisen muoto

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Miksi sitten parisuhteissa seksin määrä laskee verrattuna esimerkiksi seurusteluaikaan?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Uusin ennätys on 5,3 miljardia dollaria avioerossa öljymiljardööriltä vaimolle.

Avioliitossa seksin ostaminen ei ole ostamista tai paheksuttavaa, koska avioliitto on pyhä liito, ja avioliiton pyhyys pyyhikii pois kaikki maalliset asiat.

Avioliitton on pyhä. Siksi myöskään homoavioliittoja ei voida hyväksyä, koska ne rikkovat avioliiton pyhyyden.

Pentti Juhani Järvinen

Tuo Anna-Maja Henrikssonin esitys kuvaa surkuhupaisesti, mihin päädytään, kun mentaallista kehitysmaata Ruotsia pidetään "esimerkkinä" kaikessa, siis kaikessa tosiaan. Siellä siis valtiolla on muka oikeus päättää, miten aikuiset ja täysvaltaiset yksilöt harrastavat seksiä!

Juttu nyt on niin, ettei valtiolla ole Eurooppalaisten klassillisten lain ja oikeuden periaatteiden mukaan oikeutta sellaista tehdä. Se on rikos yksilön oikeuksia vastaan. Täysin selvä rikos! Ja on täysin omituista, että joku Ruotsin hallitus voi hyväksyä vastaavan lain.

Pohjoismaissa ei ole ns. Perustuslakituomioistuimia, joka olisi sanonut tämän. Mutta ilman sellaistakin, jos pohjimmaiset oikeuden periaatteet ovat "oikeusministerin" päässä jossakin järjestyksessä, tai lainkaan siellä, asian tulisi olla täysin selvä. Miksi se ei sitä ole?

Euroopan luoteisille heimoalueille tulisi ehkä saada kehitysapua.

Tapio Vehmaskoski

"Suomessa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on valmistellut esitystä, jolla seksin ostamisesta tehtäisiin rikos"
----------------------------------------------------

Ulkonäköön puuttumatta ymmärrän Henriksson:ia. Onhan kamalaa, jos joku haluaa ja saa seksiä jonkun kanssa. Kateus on kantava voima. Hyi - heti kiellettävä. Seuraukset ovat nyt jo olleet kamalat. Lasten lisääntyminen yhteiskunnassa erityisesti suomenkielisten puolella menneinä vuosikymmeninä.

Det bara inte bra.

Suositeltava hoitokeino: Huumoria lissää.

Säädettävä lailla.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Eiköhän tähänkin saada joku EU-liittovaltion direktiivi, jotta ei tarvitse itse tuollaisia pohtia.

Juhani Piironen

Espanjassakin bordellit ovat laillisia ja niiden kadunvarsimainoksia hintoineen näkee monissa paikoissa. Neontauluissa kerrotaan tuntihinta ja siinä on muitkain vihjeitä.

"Ongelmat lisääntyvät prostituution laittomuuden myötä"

Tähän otsikkoon ja sen jälkeiseen tekstiin sisältyy selvä virhe.

Huomaa että tämä on naisen kirjoittama. Prostituutiohan EI ole laitonta Ruotsissa. Ruotsissahan nainen nähdään AINA uhrina ja mies paholaisena.

Seksin ostaminen on Ruotsissa kielletty, ei myyminen.

Tätä järjettömyyttä vosi kuvailla sillä tavalla että mitäpä jos huumeiden myyminen olisi sallittu ja huumeita saisi mainosta ja tyrkyttää koululaisille, ja sitten niiden ostaminen olisi rangaistavaa.

Tämä kuvaa juuri feministien logiikkaa, jossa mihet nähdään aina syyllisinä ja naiset aina uhreina. Siinä sivutetaan käsite rikokseen houkutteleminenkin kokonaan. Ruotsissakin rikokseen houkutteleminen on rikos, paitsi jos houkuttelun tekee nainen.

Ruotsi on sairas maa.

Sinänsä siis kannatan kaikkea vapaata seksin ostamista ja myymistä, kuten muissakin sivistysvaltioissa. Halusin vain todeta kuinka sairas maa Ruotis on pitkine listoineen ja demokratian puutteineen.

Tapio Vehmaskoski
Tuula Saskia

Tässä puhuu henkilö, joka ei rohkene kuulla suomalaista mielipidettä.

Miksi sitten kirjoitit omasi?

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Nyt en valitettavasti Tuula pääse ajatuksenjuoksuusi ollenkaan kiinni. Mitä tarkoitat?

Mauri Hyhkö

Kokoomuksessa on älykkäitä nuoria poliitikkoja, kuten valtuutettu Hetemaj, jonka kirjoitus tuo esiin selkeästi oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin perustelujen onttouden sukupuolisen kanssakäymisen oston kieltävässä lakiesityksessään. Lakiesitys näyttäisi oikeusministerin televisiohaastattelun perusteella olevan hänelle jonkinlainen pakkomielle ja/tai henkilökohtainen ristiretki yksilönvapauksien kaventamisessa.

Mauri Hyhkö

Kokoomuksessa on älykkäitä nuoria poliitikkoja, kuten valtuutettu Hetemaj, jonka kirjoitus tuo esiin selkeästi oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin perustelujen onttouden sukupuolisen kanssakäymisen oston kieltävässä lakiesityksessään. Lakiesitys näyttäisi oikeusministerin televisiohaastattelun perusteella olevan hänelle jonkinlainen pakkomielle ja/tai henkilökohtainen ristiretki yksilönvapauksien kaventamisessa.

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Voitko poistaa sen edellisen kommenttini. Muistin juuri että olen yhden päässä bannista. :D

Käyttäjän fatbardhehetemaj kuva
Fatbardhe Hetemaj

Hei! Minkä kommentin? Tämän blogin kommenttiketjussa ei ole nimelläsi muuta kirjoitettu...

Pentti Nieminen

Minä en ymmärrä kuinka koko seksiasia saa meillä aina niin hysteeriset mittasuhteet ikäänkuin kyseessä olisi ihmiselle vieras toiminta. Kun ajelee autolla Euroopassa oli ainakin ennen jossain Italian rajalla liftaavia mikrohousu-ilmestyksiä tarjolla kilometritolkulla. Samoin tunnen ja tiedän Saksassa olevan erilaisia saunaklubeja joissa voi käydä rentoutumassa. Haluankin tietää mitä pahaa tässä on? Jos aikuiset keskenään muhinoivat normaalin rajoissa ilman vaihingoittamista on se mielestäni OK. Uskon lisäksi "vapaan saatavuuden" vähentävän rikoksia. Jotenkin tuntuu kuin haluttaisiin monopolisoida seksi (mahdoton ajatus) ja tehdä siitä kiristysväline mikä on niin suomalaista niin suomalaista. Jos haluaa seksiä onko todellakin niin että puritaanivaltiossa pitää sitä saadakseen rampata puoli vuotta teatterissa ja illallisilla jotta homma on hyväksyttyä? Älkää hyvät aikuiset ihmiset höpöttäkö tuollaista! Meillä on hyvässäkin tapauksessa lyhyehkö elämä ja seksi on sitä varten että kokisimme sen elämisen arvoiseksi. Jos kannatamme tasa-arvoista avioliittolakia myöskin homoseksuaaleille tulee sallia myöskin vapaa heteroseksi, eikö niin?

Joachim Seetaucher

Suomessa kuvitellaan usein seurattavan "suuren maailman meinikiä", kun lakeja ja käytäntöjä apinoidaan Ruotsista - tuosta yhdestä maailman originelleimmista valtioista.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

On väärä kuvitelma, että Henrikssonilla olisi ministerinä mitään sellaista tietoa ihmiskaupasta, jota kuka tahansa avoimen tiedon aikakautena ei saisi tietoons.

Henriksson pelottelee meitä sillä, että ihmiskauppa on "kovassa kasvussa", mutta mitään perusteita hänelle ei ole tälle väitteelle, muuta kuin se, että itäeuroopan romaneja on todennäköisesti tulossa Suomeen jatkossa jonnkin verran enemmän.

Suomessa on ollut kaksi ihmiskauppatapausta. Tämä on se kauhea uhka, jolla Henriksson meitä pelottelee.

Ruotsin ihmiskauppatapaukset ovat netissä luettavissa, ja niitä on noin kaksi vuodessa. Niitä on enemmän, kuin Suomessa lähinnä sen vuoksi, että Ruotsissa on enemmän siirtolaisia.

Usein esitetään suuria ihmiskauppalukuja ja arvioita niistä. Näitä Henrikssonkin on esittänyt. Nämä luvut saadaan siitä, että tiedetään, että euroopassa on noin 10 miljoonaa laitonta siirtolaista. Laittomat siirtolaiset tulevat Euroopaan usein ihmissalakuljettajien mukana, ja köyhistä maista lähteneet laittomat siirtolaiset sitten jäävät velkaa ihmissalakuljettajalle. Tämän velan he ovat sopineet maksavansa sitten kun ovat päässeet kohdemaahan. Tällaisen velkasuhteen olemassaolo sitten tulkitaan tunnusmerkiksi ihmiskaupasta ja näin saadaan ihmiskaupan uhrien määrä arvioitua suureksi ja sitten pelotellaan tällä luvulla ihmisiä.

Euroopassa on siis 10 miljoonaa laitonta siirtolaista. Kolmannes kaikista siirtolaisista. Kyse on siirtolaisuuspolitiikasta. Henriksson ja kumppanit eivät ole tehneet päätöstä siitä, pitäisikö laittomat siirtolaiset hyväksyä ja miten laittomiin siirtolaisiin pitää suhtautua. Pitäisikö laittomille siirtolaisille antaa täysi oikeudellinen suoja, ja kenties sosiaalturva? Vai pitäisikö linjaus laittomaan siirtolaisuuten olla kielteinen?

Laittomien siirtolaisten asema on sinänsä ristiriitainen, koska poliittista linjausta heidän kohtaleustaan ei ole tehty. Niinpä jos Kreikassa Kultaisen aamukoiton jäsen käy hakkaamassa laittoman siirtolaisen, niin tämä ei voi mennä tekemään siitä ilmoitusta poliisille, sillä poliisi karkottaisi silloin laittoman siirtolaisen maasta.

Hannu A Virtanen

googlaa

red light district germany

Miten maailma muuttuu paremmaksi jos lihakauppa Suomessa kielletään?

Miten?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Minun mielestäni tämä asia on hieman monimutkainen. Periaatteessa blogin kirjoittaja ja monet kommentoijat ovat oikeassa siinä, että kysymyksessä on yksilönvapausasia ja sopimusvapausasia ja ainakin monille miehille perusoikeus seksiin silloinkin kun ei ole saatavilla oikeaa parisuhdetta sellaisen tarjoamiseksi. Tässä mielessä siis seksin oston ja myynnin laillisuus olisi kannatettavaa.

Kolikon kääntöpuoli on siinä, että alan todelliset käytännöt epäilyttävät minua. Esimerkiksi eräällä suositulla seksipalveluiden myyntisivustolla melkein kaikki "seuralaiset" ovat kotoisin entisistä itäblokin maista tai etelä-Euroopan talouskriisimaista. Tämä laittaa kysymään, kuinka ankarien taloudellisten pakotteiden alla tänne on maailman vanhinta palveluammattia harjoittamaan tultu. Jos ala olisi vähääkään enemmän suomalaisvaltaisempi, niin se ehkä lieventäisi ikäviä epäilyksiä paritusrinkienkään osallisuudesta. Hyvä kysymys on esimerkiksi se, kuka tai ketkä ovat järjestäneet asunnot tuollaiseen tarkoitukseen ja onko heillä tieto siitä, jos samaa asuntoa käyttää vaikkapa useampikin eri prostituoitu vastaanottoihinsa.

Jos mietitään tilannetta myös kaikkein graafisimpien ilmoitusten listaamien asioiden perusteella, niin ne laittavat myös potentiaaliset asiakkaatkin mietteliäiksi. Eräässäkin ilmoituksessa kuuluu hinnastoon sekä sukuelimen ottaminen suuhun että suuteleminen. Jos ajatellaan, että sama palvelunharjoittaja palvelee useita asiakkaita päivässä vaihtelevalla ohjelmalla, niin onko mieltä ylentävää ajatella pääsevänsä suutelemaan naista, joka on juuri maiskutellut edellisen asiakkaan siemennestettä? Tämä siis edellyttäen, että ehkäisyä suuseksin osalta laiminlyötäisiin niin yleisesti kuin olen kuullut eräältä henkilöltä asian olevan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Olet hyväksynyt työvoiman vapaan liikkuvuuden silloin, kun äänestit EU:hun liittymisen puolesta. Myöhäistä on nyt valittaa jälkeenpäin, että tänne tulee ihmisiä ansaitsemaan.

On myös luonnollista, että tänne työn ja ansion perässä muuttavat hakeutuvat niihin töihin, joihin heillä on mahdollisuus päästä. Samalla tosin halvemmilla palkkiovaatimuksilla syrjäytetään suomalaiset työntekijä, kuten mm. rakennusalalla on käynyt virolaiseten ja muiden täyttäessä työpaikat palkkojen polkumyynnillä.

Olet ilmeisesti pudonnut hieman globalisaation ja maahanmuuton rattailta, ja yrität vääntää jotain moraaliongelmaa, jossa suomalaisia miehiä syytetään, vaikka kyseessä on tavanoimainen maahanmuuttoon ja työvoiman lisääntyvään liikkuvuuteen liittyvä ilmiö.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

En suostu näkemään prostituutiota minään tavanomaisena ammattina, vaan katson, että siihen liittyy paljon hämäräperäisyyksiä ja ongelmia. Myös niissä maissa, joissa prostituution lisäksi ilotalot ja parituskin ovat laillisia, on jouduttu tekemään joitakin rajauksia, esim. siten, ettei prostituutioon voida työttömiä työnhakijoita pakottaa tai etteivät työvoimatoimistot edes esittele ilmoituksissaan tai suosittele kyseistä ammattia kenellekään.

Suomessa prostituution ei ole myöskään katsottu kuuluvan työvoiman vapaan liikkuvuuden sääntöjen piiriin, vaan kyseisen ammatin harjoittamista on säännöllisesti käytetty maastakarkotus- ja maahantulokieltoperusteena.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Tuskin mihinkään - varsinkaan niin vanhaan - ilmiöön suhtaudutaan niin uskomattomalla ja laajalle levinneellä tekopyhyydellä kuin prostituutioon. Mikään ammattihan ei ole ihmiskunnalle tuottanut yhtä paljon nautintoa mutta mitään ammattia ei toisaalta yleisesti halveksuta niin kohtuuttomasti kuin prostituutiota. Suurimpana ongelmana ovat tässä(kin) asiassa uskonnolliset lahkot, jotka perustavat älyttömyydellään uuvuttavat näkemyksensä infantiileihin "pyhiin teksteihinsä". Laskisin myös feministiset järjestöt näiden uskonnollisten lahkojen pariin, sillä ne moralisoivat ja levittävät kaksinaismoralistisia valheita aivan vastaavalla innolla kuin uskonnolliset järjestöt.

Feminististen järjestöjen ytimessä vaikuttaa syvä uskonnollisuus ja kyltymätön vallanhimo, jota nämä järjestöt pyrkivät tyydyttämään mielivaltaisten kahleiden asetteluilla. Feministien kanssa on paha väitellä, sillä eihän esim. pornografian ja prostituution kiellon vaatimisessa ole filosofisesta näkökulmasta mitään rationaalista. Ei uskovaisia tai feministeja mikään "tasa-arvo", "korkea moraali" tai vastaava epämääräinen käsite kiinnosta, vaan lähinnä kaikki keinot pyhittävä vallan tavoittelu - tämän takia heidän argumenttinsa on sivuutettava tällaisissa kysymyksissä epäolennaisina, sillä eihän tärkeissä lääketieteellisissä päätöksissäkään kuunnella homeopaattien mielipiteitä. Prostituution arkipäiväistäminen on ainoa järjellinen tie, sillä tällaisten ilmiöiden asema tabuna on nimenomaan monien vakavien ongelmien alkulähde.

Käyttäjän IlkkaJrvel kuva
Ilkka Järvelä

Viestissä nro 4 Helena Eronen kirjoittaa:
"Nyt on muistettava se, että iso osa suomalaisistakin seksityöläisistä tekee hommaa vapaaehtoisesti ja itsenäisesti. Keneltä se on pois? Ei yhtään keneltäkään."

No onhan se ainakin verottajalta pois. Ehkä jotakin yksittäistä poikkeusta lukuunottamatta valtaosa suomalaisista seksityöntekijöistä tekee seksityötä maksamatta siitä veroja ja samalla ottaa vastaan yhteiskunnan tukia joihin heillä ei seksityön tulojen takia olisi oikeutta. En kannata kirvesmiehenkään oikeutta tehdä työtään pimeästi, miksi kannattaisin seksityön tekijänkään? Enpä oikein usko että seksin ostamisen kieltoa vastustavat ihmiset, kuten tämän blogin kirjoittaja, ovat uhranneet ajatustakaan sille miten seksityön tulot saataisiin verotuksen piiriin. Ehkei asia ole teille edes ongelma mutta minulle on ja ratkaiseva sellainen jopa. Seksityön salliminen on käytännössä harmaan talouden sallimista. Tai jos toisin on, haluaisin kuulla että miksi.

Käyttäjän samihaukka kuva
Sami Haukka

Mielestäni seksin ostaminen tulisi olla laillista tietyillä kriteereillä. mm. Hampurissa homma toimii ja seksin harrastaminen maksullisen naisen kanssa on turvallista. Jos seksin osto kielletään kokonaan, niin silloin suurin osa laittomista seksin myyjistä olisi ihmiskaupan uhreja.

Niin kauan en näe siinä mitään vikaa, kun se on ihmisen oma valinta. Tietenkin rajat pitää laittaa siihen missä ja milloin palvelua saa, kuten yksi bordelli, joka aukeaa klo X.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Pordellilaitos vapaaksi? Mistäs päin nyt tuulee? Entä vähemmistö, tarvitaanko myös 10 minuutin avioliittoluvat.

Käyttäjän eskomakkonen kuva
Esko Makkonen

Palasin juuri 4 kuukauden talvipakomatkalta Thaimaasta. Eihän siellä voinut välttyä näkemästä prostituutiota ja monenlaisessa muodossa. Vakuutuin kuitenkin siitä, että ei sielläkään seksiä voi OSTAA. Mutta näköjään sitä voi VUOKRATA.

Toimituksen poiminnat